Πέταξαν στα σκουπίδια 22 κουτάβια

Δεν υπάρχουν σχόλια


Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι τοπικές αρχές στα Ιωάννινα, όταν σε κάδο απορριμμάτων βρήκαν δεμένα ασφυκτικά μέσα σε τσουβάλι 22 νεογέννητα κουτάβια, σε άθλια κατάσταση.

Μια κάτοικος της περιοχής αντελήφθη μια περίεργη κινητικότητα σε κάδο απορριμμάτων και φοβούμενη ότι μπορεί να επρόκειτο για άνθρωπο έσπευσε να  ενημερώσει την αστυνομία. Η συνέχεια ήταν αποτρόπαια.

Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο ζώων όπου τους προσφέρθηκε η απαραίτητη φροντίδα και αναζητούν φιλόξενη στέγη. Μέχρι στιγμής έχουν υιοθετηθεί εννέα κουτάβια αναφέρει ο Νίκος Τσόλης, υπεύθυνος του κυνοκομείου στον Δήμο Ιωαννιτών. Κάποια από τα ζώα, λόγω των συνθηκών που υπέστησαν δεν τα κατάφεραν. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι αρμόδιοι.

Το φαινόμενο των ασυνείδητων που σκοτώνουν ζώα είναι επαναλαμβανόμενο και εξαπλωμένο σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, τα Γιάννενα κρατούν τα πρωτεία το τελευταίο διάστημα. Στις αρχές Οκτωβρίου είχαν βρεθεί επτά νεογέννητα κουτάβια νεκρά κλεισμένα σε τσουβάλι στον χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Το φαινόμενο επανελήφθη στις 22 Οκτωβρίου. Τρία ζωάκια με δεμένα άκρα βρέθηκαν πεταμένα σε περιοχή μεταξύ των χωριών Αμπελιά και Μανωλιάσσα. Επειδή η μέθοδος είναι η ίδια εικάζεται ότι οι αρχές θα μπορέσουν να εντοπίσουν τους ενόχους. Σημειώνεται ότι στα Γιάννενα η κακοποίηση και δολοφονία κυρίως σκύλων αποτελεί σχεδόν εβδομαδιαία είδηση. Σε μια πόλη, όπου όλοι γνωρίζουν όλους μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλου, που γέννησε δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί, και κατά συνέπεια ο πιθανός υπεύθυνος.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες κάποιοι έριξαν φόλες και δηλητηρίασαν πάνω από πέντε αδέσποτα σκυλιά στην Άρνισσα, του νομού Πέλλης.

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει και η εγκατάλειψη ζώων, τα οποία κάποιοι θεωρούν κατοικίδια, ενώ ανήκουν στην άγρια φύση. Ένα μεγάλο  ιγκουάνα εντοπίστηκε, ευτυχώς ζωντανό, μέσα σε πλαστική σακούλα, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην Λάρισα.  Την προσωρινή του περίθαλψη  ανέλαβε το τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας του Δήμου και τελικά το ιγκουάνα μεταφέρθηκε εχθές στον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής, στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι βάση νόμου που θεσπίστηκε το 2021, η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων συνιστά κακούργημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου