Κορωνοϊός: Και ο Έβρος στις «Κόκκινες» 14 Περιφέρειες

Δεν υπάρχουν σχόλια

  Με το θλιβερό ρεκόρ των 5.449 κρουσμάτων μπήκε ο Νοέμβριος επιβεβαιώνοντας ανησυχίες και εκτιμήσεις για τη σφοδρότητα του 4ου πανδημικού κύματος το οποίο ήδη εγκλωβίζει ασφυκτικά το ΕΣΥ, σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου καταγράφεται χαμηλό το ποσοστό των εμβολιασμών.

Μεγάλο στοίχημα για κυβέρνηση και ειδικούς φαίνεται πως είναι η αναχαίτιση της έξαρσης που ήδη “χτυπά καμπανάκι” για πρώτη φορά ταυτόχρονα σε 14 περιφέρειες, με τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού. Η ανησυχία είναι διάχυτη, οι συσκέψεις για την ενίσχυση του συστήματος υγείας και τη θωράκιση του πληθυσμού, αλλεπάλληλες. Χθες πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις – στη μια συμμετείχε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας- και πλέον στο «τραπέζι» των λοιμωξιολόγων βρίσκονται νέοι περιορισμοί.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ και η θωράκιση του πληθυσμού στο επίκεντρο

Οι παρεμβάσεις της πολιτείας, στις κόκκινες περιοχές, για τον περιορισμό της πανδημίας κινούνται σε τρεις άξονες :

Παράλληλα συνεχίζεται η επιχείρηση πειθούς για την αύξηση του εμβολιασμού, με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο. Επίσης, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων.

Την Τετάρτη αναμένεται να γίνει η καθιερωμένη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών προκειμένου να ανακοινωθούν αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες ενδεχομένως να κλειδώσουν από σήμερα καθώς ο χρόνος τρέχει.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου