Δήλωση Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου για την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος: “H Εκκλησία ποτέ δεν χάνει, πάντα κερδαίνει»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεώς μας ΡΑΔΙΟ ΕΛΠΙΔΑ 96,1 σχετικά με τις εργασίες της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε:

«…Ήταν μια πολύ καλή Ιεραρχία. Συζητήθηκαν σε θεολογική και επιστημονική βάση όλα όσα συνέβησαν και ακούστηκαν από την αρχή της επιδημίας και ταλάνισαν κάπως το πλήρωμα της Εκκλησίας μας στην Ελλάδα. Αποκαλύφθηκε η ορθοδοξία και η ορθοπραξία όλων των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου και κανείς δεν αντέλεξε, εξηγήθηκαν οι παρερμηνείες που λίγο δίχασαν το λαό μας και κανείς δεν διεφώνησε. Μέσα σε πνεύμα ενότητος ανανεώσαμε την ευθύνη μας ως ανάγκη αδήριτη για πληρέστερη και υγιαίστερη κατήχηση του λαού μας ώστε να μην παραπαίει σε πλάνες και φανατισμούς με αποτέλεσμα να χάνει την γαλήνη του και τον προσανατολισμό του, σημάδια της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος. Αναδείχτηκε η βαρύτητα των λόγων του Χριστού «να μην πατάσσονται οι ποιμένες» και κυρίως όταν αποφαίνονται συνοδικώς, επειδή τότε συμβαίνει ο απαυκταίος «διασκορπισμός των προβάτων» και η ολίσθησή του σε προτεσταντικές νοοτροπίες που απομακρύνουν από την ορθότητα της Παραδόσεως της Εκκλησίας μας…»

«… Το ξαναλέω, ήταν μια πολύ καλή Ιεραρχία και ο χειρισμός των διαδικασιών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υπήρξε άψογος, ενωτικός και δημοκρατικός, δηλ. αγιοπνευματικός…»

«…Όχι! οι φωνές αυτές δεν μας επηρεάζουν, όταν είμαστε Εκκλησία και προχωράμε πάνω στις ράγες της ορθότητος της Ορθοδόξου ποιμαντικής μέσα στον κόσμο. Και προχωράμε με θάρρος, με παρρησία και υπευθυνότητα. Αυτές οι φωνές γρήγορα θα σιγήσουν ενώ η φωνή της Ιεραρχίας θα μείνει να σηματοδοτεί τη μέριμνά της για το πλήρωμα των πιστών και την ευθύνη της έναντι της Ιστορίας της Εκκλησίας μας. Εξάλλου, σας το λέω συχνά, ότι η Εκκλησία ποτέ δεν χάνει, πάντα κερδαίνει».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου