Η Τουρκία στήνει σκηνικό πολέμου στη Κύπρο – Έστειλε πολεμικά πλοία στην Κυπριακή ΑΟΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Πολεμικό σκηνικό στήνει στην κυπριακή ΑΟΖ η Άγκυρα λίγες μέρες μετά την παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo.

Στόχος της Τουρκίας είναι αφενός, να τορπιλίσει τις προσπάθειες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed και αφετέρου, να επιβάλλει τους δικούς της χάρτες για αναβίωση της γαλάζιας πατρίδας.

Αρμόδιες πηγές αποκάλυψαν στο ΣΙΓΜΑ πως στην περιοχή βρίσκονταν τρία πολεμικά πλοία της Άγκυρας και δεν αφήνουν τίποτα να πλησιάσει. Το Nautical Geo βρίσκεται πλέον αγκυροβολημένο ανοικτά του λιμανιού Λάρνακας.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή που μέχρι πρότινος εκτελούσε μελέτες για τον EASTMED, βρίσκονται τις τελευταίες ώρες δύο τουρκικές φρεγάτες και μία κορβέτα. Από την πλευρά της η Τουρκία επικαλείται παράτυπη Navtex που εξέδωσε για δήθεν ναυτικές ασκήσεις, στην περιοχή που θα εκτελούσε τις εργασίες του για τον αγωγό EastMed το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo, εκ μέρους της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Λίγο πιο πέρα, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, διεξάγεται από χθες η άσκηση «Ευνομία» με τη συμμετοχή ναυτικών και εναέριων μέσων από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία. Παράλληλα, το ΣΙΓΜΑ επικαλούμενο πληροφορίες αναφέρει ότι ως απάντηση προχθές, ελληνικά και γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την περιοχή της τουρκικής Νavtex.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου