Ένας θησαυρός κρυμμένος στα νερά του Πόρτο Λάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα μπορούσε να πει κανείς πολλά λόγια για  να υποστηρίξει τον ρόλο του αλιευτικού συνεταιρισμού του Πόρτο Λάγος που αθόρυβα, ενεργά και ακούραστα, συνεισφέρει στην τοπική οικονομία καλλιεργώντας τα γνωστά «κεφάλια».

Δεν γνωρίζουμε το ύψος της συνεισφοράς της Περιφέρειας και του Δήμου Αβδήρων στον καθημερινό τους αγώνα και την στήριξη της τοπικής οικονομίας αλλά θα έπρεπε ίσως να ήταν πιο ενεργή η παρουσία τους.

Επίσης δεν γνωρίζουμε πώς στηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης αλιείας όμως θα ήταν καλό να σταθεί στο πλευρό τους.

«Κεφάλια»

Οι ντόπιοι τα λένε μιξινάρια και λικουρίνους. Είναι τα ψάρια- κεφάλια της Λίμνης Βιστωνίδας. Αποτελούν το “θησαυρό” του Πόρτο Λάγος. Τα ψαρεύουν ερασιτεχνικά μέχρι και στο λιμάνι, πλάι στις βάρκες.

Στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό τα καλλιεργούν, τα καπνίζουν, τα παστώνουν, τα εξάγουν. Τα ψάρια γίνονται παχιά και νόστιμα τον χειμώνα, ενώ ως καπνιστό θεωρείται το καλύτερο.

Η λίμνη έχει ζεστά νερά όλο τον χρόνο (λόγω γεωθερμίας) κι έτσι εκτός τα πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο, αρέσει και στα ψάρια. Ψαρομεζέδες απ’ το Πόρτο Λάγος μπορείτε να απολαύσετε στις ψαροταβέρνες της περιοχής, ενώ θυμηθείτε ότι υπάρχουν εξαιρετικά νόστιμα και μεγάλα καβούρια. Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός πρωτοστατεί σε πολλές περιπτώσεις βοήθειας και συνεισφοράς σε ευπαθής ομάδες, αλλά και ευαγή ιδρύματα (ένα μεγάλο μπράβο)…..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου