“Βράζουν” οι ΜΕΘ σε Μακεδονία-Θράκη – Ούτε οι μισοί εμβολιασμένοι σε Δράμα, Ξάνθη, Κιλκίς και Σέρρες

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση στην περιοχή ευθύνης της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, καθώς οι εμβολιασμοί έχουν «κολλήσει». Ο κορονοϊός «θερίζει» στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται τα 14 νοσοκομεία της συγκεκριμένης ΥΠΕ.

Ήδη, σε Δράμα, Ξάνθη και Κιλκίς έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, που περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση, ενώ σήμερα σε καθεστώς μίνι lockdown περνούν οι Σέρρες.

96% ανεμβολίαστοι ασθενείς στις ΜΕΘ

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η 4η Υγειονομική Περιφέρεια, στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται σε αυτήν, 237 άτομα νοσηλεύονται με κοροναϊό σε απλές κλίνες, από τους οποίους το 81% είναι ανεμβολίαστοι (192 άτομα), ενώ 22 άτομα βρίσκονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου. Παράλληλα, 56 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τη συντριπτική πλειονότητα (96,4%) να είναι ανεμβολίαστοι. 

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Άλλωστε, ο μέσος όρος της εμβολιαστικής κάλυψης στους τέσσερις νομούς είναι κάτω από 50%, ενώ περίπου 944.000 πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι σε όλη την έκταση της Υγειονομικής Περιφέρειας. Το γεγονός αυτό φαίνεται να οδήγησε στην αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ κατά 37% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο.

Ενδεικτικά, τον Σεπτέμβριο εισήχθησαν στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ 1.016 ασθενείς, οι οποίοι σε ποσοστό 80% ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ το διάστημα 12 Σεπτεμβρίου με 3 Οκτωβρίου 151 ανεμβολίαστοι πολίτες που νοσηλεύονταν έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού.

πηγή: in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου