Μητσοτάκης: Τολμηρά και επιθετικά μέτρα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Στην ανάγκη λήψης τολμηρών και επιθετικών μέτρων προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους εκπομπών στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον οικονομολόγο και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια Τζέφρι Σακς, στο πλαίσιο του συνεδρίου Athens Environmental, Social and Governance & Climate Crisis Summit», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η απόφαση να κλείσουν τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούσαν με ορυκτά καύσιμα ελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2019, πριν ξεσπάσει δηλαδή η πανδημία, αλλά και πριν υιοθετήσει η Κομισιόν τους ανανεωμένους στόχους της για το περιβάλλον. «Ήταν μία τολμηρή απόφαση και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά φυσικού αερίου» σημείωσε, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να είμαστε τολμηροί για να μειώσουμε τις εκπομπές κατά 55% μέχρι το 2030.

Για την τιμή του φυσικού αερίου, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές μεταβλητές και είπε πως η Ρωσία εκμεταλλεύεται την τρέχουσα κατάσταση. Επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει λάβει σημαντικά μέτρα για να μετριάσει την αύξηση τιμών.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα που καταπατώνται από την Τουρκία και σημείωσε πως Ισραήλ και Αίγυπτος θα μπορούσαν να είναι προμηθευτές φυσικού αερίου. Σημείωσε εξάλλου ότι υπάρχει συνεκτικό σχέδιο για τις περιοχές στις οποίες η παραγωγή άνθρακα είναι βασική πηγή εισοδήματος. «Έχουμε προϋπολογισμό 5 δισ. ευρώ για να διασφαλίσουμε το καλύτερο για αυτές τις περιοχές, για να δημιουργήσουμε εκεί βιώσιμες θέσεις εργασίας» εξήγησε.

πηγη ερτ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου