Σε σύγχυση το Τουρκικό υπουργείο εξωτερικών – Βλέπει μαξιμαλιστικές διαθέσεις στην πλευρά της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Για μαξιμαλιστικές αξιώσεις ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο κατηγορεί την Ελλάδα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και υποστηρίζει ότι «τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Τανζού Μπιλγκί:

«Οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας ως προς τη θαλάσσια δικαιοδοσία και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο. Αποτελεί κενό όνειρο ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται επίσης από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Τανζού Μπιλγκίτζ, σχετικά με τη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας ότι η Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία καλύπτει τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

Προσθέτει ακόμα ότι: «Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Αντί συνεργασίας, η ελληνική πολιτική εξοπλισμού, απομόνωσης και αποξένωσης της Τουρκίας είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Πηγή: ΕΡΤ – Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου