Απέραντη θλίψη στο ΚΙΝΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εθνικό πένθος την Τετάρτη (27.10.2021) οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ταφή της Φώφης Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

«Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας», ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το Κίνημα Αλλαγής, με τα συλληπητήρια μηνύματα από φίλους και συνεργάτες να πληθαίνουν.

Κ. Σημίτης: Ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τονίζει ότι  «όλοι στο χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά» και συμπληρώνει ότι «έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά».

Γ. Παπανδρέου για Φώφη Γεννηματά: Έδωσε μια μάχη παλικαρίσια

«Δεν έχω λόγια. Είμαι συντετριμμένος που έφυγε η Φώφη μας, δίνοντας μια μάχη πράγματι παλικαρίσια», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, σ.ε δηλώσεις του από το Περιστύλιο της Βουλής.

Χ. Κεφαλίδου: Δεν πίστευα ότι θα χρειαστεί να την αποχαιρετήσω

«Σειρά μου, γενιά μου, έχουμε δώσει αγώνες μαζί από την Νομαρχία, οι γονείς μας είναι φίλοι. Ομολογώ είναι δύσκολο να την αποχαιρετήσω. Ηταν κάτι που δεν περίμενα ότι θα κάνω ποτέ. Είχαμε συνηθίσει μια Φώφη μαχήτρια που δεν έκανε εκπτώσεις σε όσα πίστευε. Ελπίζαμε και αυτή τη φορά να νικήσει στη μάχη που τελικά είναι πολύ άνιση. Θυμάμαι μια γυναίκα τόσο περήφανη και τόσο προσηλωμένη στα πιστεύω της που είναι και η παρακαταθήκη της».

Ν. Ανδρουλάκης: Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην Ιστορία αφήνοντας πίσω της σπουδαία παρακαταθήκη

Για μια ημέρα ανείπωτης θλίψης κάνει λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης ,  τονίζοντας τη «δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας από μια γενναία πολιτικό με καθαρές και έντιμες θέσεις». Η δήλωσή του:

«Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

«Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας», έγραψε στο Twitter o Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία», έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι «υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια, ο Άνθρωπός μας».

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας», έγραψε ο Χάρης Καστανίδης στο Twitter.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε:

«Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της, στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι».

ΠΗΓΗ ΕΡΤ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου