Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας με «Αγάπη» κι αλληλεγγύη στην Ξάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεκατρείς Αιμοδοσίες θα διοργανώσει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη» στην Π.Ε.Ξάνθης το διάστημα από 1η έως τις 7 Νοεμβρίου. Στην πόλη θα βρίσκεται και η Κινητή Μονάδα από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγίας Σοφίας».

Την Τρίτη από τις 09:00 έως τις 15:00 στο αθλητικό στάδιο «Φίλιππος Αμοιρίδης» οι μαθητές της Γ’ Λυκείου της πόλης της Ξάνθης θα έχουν τη δυνατότητα να αιμοδοτήσουν εθελοντικά, εφόσον το επιθυμούν.

Όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Γιάννης Παπαχρόνης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (27-10-2021) γίνεται μια προσπάθεια προσέλκυσης νέων αιμοδοτών. Η αιμοδοσία θα είναι ανοιχτή και σε όποιον άλλον επιθυμεί να προσφέρει δέκα λεπτά από το χρόνο του (εμβολιασμένο ή μη) δίνοντας το αίμα του. Επίσης, σήμερα Τετάρτη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται στο Εμπορικό Κέντρο «Φλαμίγκο» από τις 16:00 έως τις 20:30 το βράδυ. Σύμφωνα με τον κο Παπαχρόνη η αν.Μ.Θ. προσφέρει το 1/3 του αίματος που συλλέγεται εθελοντικά σε όλη τη χώρα.
Τέλος, μιλώντας για την εμπειρία της συμμετοχής στην 31η Αμφικτυονία των Σωματείων Εθελοντών Αιμοδοτών, που διεξήχθη στα Χανιά της Κρήτης στάθηκε στο γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες ήταν εμβολιασμένοι και στο κοινό τόπο – συμπέρασμα όλων ότι οι προσπάθειες των Εθελοντών Αιμοδοτών της χώρας και των Συλλόγων τους θα πρέπει να εντατικοποιηθούν, καθώς οι ανάγκες για αίμα εξακολουθούν να είναι μεγάλες, αλλά λόγω της Πανδημίας η προσφορά αίματος μειωμένη.

Πηγή:ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου