Επιμένουν οι ΗΠΑ να θέτουν όρους στην Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια

  Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις επιμένει ποτι “οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να θίγουν το ζήτημα του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως”, αναφέροντας προηγουμένως ότι “έχουμε δει τις τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν” για τους 10 πρέσβεις που τελικά δεν απελαύνονται επειδή η Άγκυρα θεωρεί ότι υποχώρησαν από τις θέσεις τους για τον κρατούμενο ακτιβιστή Καβάλα.

Ο κ. Πράις δήλωσε ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, παραμένει στη θέση του επαναλαμβάνοντας την αμερικανική θέση ότι “η δήλωση που κάναμε στις 18 Οκτωβρίου είναι σύμφωνη με το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης”.

“Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση μας για την προώθηση του κράτους δικαίου για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμια κλίμακα και θα συνεχίσουμε τον διάλογό μας με την Τουρκία σύμφωνα με με το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης», ειπε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναμετέδωσαν τις δηλώσεις του Νεντ Πράις μια ημέρα μετά τις εξελίξεις στην Τουρκία για το θέμα των «10 πρέσβεων» και την εκτόνωση της κρίσης. Το πρακτορείο Αναντολού για προφανείς λόγους επιλέγει ως τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ τη δήλωση του Αμερικανού εκπροσώπου ότι “οι ΗΠΑ επιζητούν συνεργασία με την Τουρκία πάνω σε κοινές προτεραιότητες”.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου