Κομοτηνή: Στη Βουλγαρία ξανά για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 “Stop” στη μεγάλη «διαρροή» προς την αγορά της γειτονικής Βουλγαρίας για την προμήθεια καυσίμων έβαλε τα προηγούμενα δύο χρόνια η πανδημία και τα μέτρα προστασίας (με το κλείσιμο των συνόρων αρχικά, την υποχρέωση παραμονής σε καραντίνα για όσους επέστρεφαν από τη γειτονική χώρα εν συνεχεία).

Ωστόσο, η «κανονικότητα» και σε αυτή την επιλογή των ντόπιων Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων επανακάμπτει με την αύξηση των τιμών στα καύσιμα να είναι η αιτία. «Δεν φταίμε εμείς» δήλωσε το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπώλων, ο κος Γιώργος Τζαμπαζλής μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-10-2021) και σημείωσε ότι «ο πρατηριούχος της περιοχής δεν έχει καμία ευθύνη, καθώς η αύξηση είναι πανελλαδική- πανευρωπαϊκή». Παράλληλα, πρόσθεσε πως: «Όταν μειώνεται ο τζίρος” και σε αυτή την περίπτωση με την επιλογή της Βουλγαρίας μειώνεται η αγορά, “μειώνονται και τα έσοδα του κράτους».

Ο κος Τζαμπαζλής σημείωσε ότι με φθηνό καύσιμο ακόμη και η κίνηση θα ήταν πιο αυξημένη. «Η βενζίνη μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσει τα δύο ευρώ και η τιμή αυτή είναι παράλογη» σημείωσε ο κος Τζαμπαζλής. Παράλληλα, αναρωτήθηκε «ποιος θα κυκλοφορήσει με τη βενζίνη στα ύψη και χωρίς να έχει άλλες επιλογές για τη μετακίνησή του;» Προέβλεψε δε η επιλογή της προμήθειας καυσίμων από έξω να αυξηθεί ακόμη πιο πολύ.

«Είμαστε υπέρ του πελάτη, δεν είμαστε εμείς οι ακριβοί, αλλά το κράτος, ναι ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου, αλλά αν μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, θα μπορούν και οι πολίτες να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους και το κράτος να εισπράττει περισσότερα» κατέληξε ο κος Τζαμπαζλής προσθέτοντας ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα γι’ αυτό το θέμα.

πηγή ΕΡΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου