Στο εδώλιο οι υπεύθυνοι επιχείρησης εμπορίας ιπποειδών για τα σκελετωμένα άλογα -Φωτογραφίες ντοκουμέντα στη δικογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στο εδώλιο του Δ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσουν το πρωί της Παρασκευής οι υπεύθυνοι επιχείρησης εμπορίας ιπποειδών που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή Ασπροπύργου-Ελευσίνας, έπειτα από καταγγελίες για κακοποίηση και υποσιτισμό των αλόγων που φιλοξενεί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ύστερα από μηνύσεις φιλοζωικών οργανώσεων, οι κατηγορούμενοι συστηματικά άφηναν τα άλογα άρρωστα, σχεδόν σκελετωμένα, δεμένα με αλυσίδες, χωρίς να τηρείται κανένας υγειονομικός κανόνας.

Στο κατηγορητήριο έχουν περιληφθεί και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων σε κλειστούς χώρους χωρίς παράθυρα, γεμάτους μπάζα, ενώ σε άλλα σημεία των εγκαταστάσεων είχαν εντοπιστεί νεκρά ζώα, ακόμα και ένα άλογο καμένο.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis), που προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση το 2016. Έκτοτε η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί πολλές φορές. Αύριο Παρασκευή 29 Οκτωβρίου οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου