Άλλαξε χέρια η Νιουκάστλ και ετοιμάζεται να τινάξει τη μπάγκα στο αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Η Νιούκαστλ πέρασε και επίσημα στα χέρια του fund από την Σαουδική Αραβία που την μετατρέπει στον πιο πλούσιο σύλλογο του κόσμου!

Οι οικονομικές δυνατότητες πλέον των «ανθρακωρύχων» είναι τεράστιες και ο νέος πρόεδρος, Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είναι έτοιμος να τρελάνει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Η ιδέα να δούμε τη Νιούκαστλ να μεταφορφώνεται σε Παρί Σεν Ζερμέν ή Μάντσεστερ Σίτι έχει κάνει τους οπαδούς του Αγγλικού συλλόγου να έχουν πάθει παράκρουση και να είναι έτοιμη να ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, συζητώντας το σενάριο, να έρθουν στο «St. James’ Park», παίκτες όπως ο Εμπαπέ ή ο Χάαλαντ.

Αυτό το σενάριο όμως ακόμη και για το fund που ετοιμάζεται να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια για την ενίσχυση της ομάδας, μοιάζει κάτι πρόωρο ενόψει Ιανουαρίου, όμως τα πρώτα ονόματα που σιγοψιθυρίζονται στα Βρετανικά και όχι μόνο ΜΜΕ, προκαλούν ενθουσιασμό, με τα ξένα μέσα να δίνουν έμφαση κυρίως σε παίκτες που τα συμβόλαια τους έχουν μπει στον τελευταίο χρόνο.

Μια καλή ομάδα είθισται να λένε πως ξεκινάει από τον «άσο» και η Νιούκαστλ στοχεύει στην ενίσχυση της στη θέση του τερματοφύλακα, με το όνομα του Αντρέ Ονανά από τον Άγιαξ να είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο.

Στη συνέχεια, η ενίσχυση της άμυνας φαίνεται πως κρίνεται απαραίτητη και ο εκλεκτός έχει εντοπιστεί στο πρόσωπο του Τζέιμς Ταρκόφσκι της Μπέρνλι, με τον Άγγλο, με πολωνικό διαβατήριο κεντρικό αμυντικό να έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβόλαιο του, ανοίγοντας την όρεξη στα νέα αφεντικά της Νιούκαστλ.

Εκεί που φαίνεται πως θα υπάρξει όμως ολική και άμεση αναβάθμιση είναι η μεσαία και η επιθετική γραμμή, με τα ονόματα των Φρανκ Κέσι (Μίλαν), Σέρτζι Ρομπέρτο (Μπαρτσελόνα) και Μπουμπακάρ Καμαρά (Μαρσέιγ), να είναι αυτά που παίζουν πιο δυνατά αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά την τριάδα της επίθεσης (καθώς ο Steve Bruce επιλέγει το 4-3-3), ο μοναδικός σίγουρος παραμένει ο αγαπημένος της κερκίδας, Σεντ Μαξιμέν, που όμως θα πλαισιωθεί από δύο μεταγραφικές «βόμβες», καθώς η Νιούκαστλ ψάχνεται ήδη πολύ δυνατά για την θέση του δεξιού εξτρέμ και του φορ.

Για την πρώτη θέση, το όνομα που συζητιέται και προκαλεί ντελίριο είναι αυτό του Ουσμάν Ντεμπελέ της Μπαρτσελόνα, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να μην διανύει και τις καλύτερες του ημέρες στη Βαρκελώνη κάτι που ίσως τον φέρει στην πόρτα της Πρέμιερ Λιγκ.

Στην γραμμή κρούσης όμως, η Νιούκαστλ φαίνεται πως συγκρατεί το βλέμμα της εντός του νησιού, με τον Αλεξάντερ Λακαζέτ της Άρσεναλ να αποτελεί τον μεγάλο μεταγραφικό στόχο για την θέση του στράικερ.

Σίγουρα, με τα 434 δις. Ευρώ που υπολογίζεται η περιουσία του fund και με τη Νιούκαστλ να θεωρείται η πλουσιότερη ομάδα του ποδοσφαιρικού πλανήτη, τα μεταγραφικά σενάρια θα είναι πολλά, όμως τα πρώτα ονόματα έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους και προκαλούν αν μη τι άλλο, κρότο!

πηγη sporttime 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου