Ανανέωση επιδερμίδας με αυτά τα 6 βήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Οταν παρασυρόμαστε από τους πιεστικούς ρυθμούς της ρουτίνας μας είναι δύσκολο να χαλαρώσουμε και να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας. Ωστόσο, τα παρακάτω ολιστικά tips ομορφιάς έχουν εγγυημένο αποτέλεσμα γιατί χαρίζουν άμεσα λαμπερό δέρμα, ανανεωμένη εμφάνιση και θετική διάθεση.

Επιδερμίδα

* Αποχαιρετάμε τη θαμπάδα και επαναφέρουμε ξανά τη λάμψη και τη σφριγηλότητα το πρόσωπό μας, εφαρμόζοντας την εξής αλάνθαστη τεχνική 3 βημάτων. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας ορός, αντιγηραντικός ή booster.

1ο βήμα: Ρίχνουμε στις άκρες των δαχτύλων μας 2-3 σταγόνες από τον ορό και τις απλώνουμε από κάτω προς τα πάνω με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο.

2ο βήμα: Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ξεκινώντας από το μέτωπο και πιέζοντας με τις παλάμες μας απαλά για 3 δευτερόλεπτα για να απορροφηθεί ο ορός.

3ο βήμα: Στα σημεία που έχουμε πιο έντονες ρυτίδες, δίνουμε έμφαση πιέζοντας απαλά (αν χρειαστεί απλώνουμε λίγη ακόμα ποσότητα ορού).

Χέρια

* Τα περιποιημένα χέρια βελτιώνουν τη συνολική μας εμφάνιση και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται να επισκεπτόμαστε κάθε βδομάδα την ειδικό. Μπορούμε να παρατείνουμε το όμορφο αποτέλεσμα, αρκεί να ενυδατώνουμε επαρκώς τα πετσάκια και τα χέρια μας και να δίνουμε ωραίο σχήμα στα νύχια μας με μια λίμα.

Διάθεση

* Όταν νιώθουμε την ενέργειά μας να πέφτει, απλώνουμε στα σημεία των παλμών ένα αρωματικό μπαλμ σε μορφή roll-on. Εναλλακτικά απλώνουμε ένα έλαιο βάσης που περιέχει κάποιο τονωτικό αιθέριο έλαιο. Για παράδειγμα, βασιλικός, περγαμόντο, γκρέιπφρουτ ή λεμόνι. Θα νιώσουμε αμέσως τη διαφορά. Αλλη εναλλακτική λύση είναι να ανάψουμε ένα κερί στο σπίτι το βράδυ με κάποιο από τα παραπάνω αρώματα.

Λάμψη

* Γιατί να μην έχουμε ένα απαλό, μπρονζέ χρώμα λάμψης και το φθινόπωρο; Μπορούμε να το αποκτήσουμε εύκολα εφαρμόζοντας ένα προϊόν αυτομαυρίσματος. Επίσης στο πρόσωπο, απλώνουμε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και SPF κι ένα μπρόνζερ στα σημεία που μαυρίζουν πιο εύκολα, όπως μέτωπο, μύτη και ζυγωματικά.

Χαλάρωση

* Διώχνουμε την κούραση της μέρας, κάνοντας το βράδυ ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο όση ώρα βλέπουμε τηλεόραση. Σε μια λεκάνη με ζεστό (όχι καυτό) νερό, ρίχνουμε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και μια κουταλιά σούπας άλατα μπάνιου που μαλακώνουν το δέρμα. 20 λεπτά μετά, τα σκουπίζουμε απαλά και απλώνουμε στα πέλματα μία θρεπτική κρέμα κάνοντας απαλό μασάζ.

Αντιγήρανση τη νύχτα

* Για να ξυπνάμε με την πιο λαμπερή και ομοιόμορφη όψη, απλώνουμε το βράδυ πριν κοιμηθούμε έναν αντιγηραντικό ορό νύχτας με ρετινόλη. Έτσι βοηθάμε την  επιδερμίδα να μειώσει τις φθορές της ημέρας αλλά και τα σημάδια του χρόνου.

Πηγή: vita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου