ΥΠΕΘΑ: Ενίσχυση 3,4 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό για τα στελέχη που υπηρετούν στον Έβρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 «Μετά από συντονισμένες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ενισχύεται ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΘΑ και συνακόλουθα του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) με 3,4 εκατ. ευρώ που αφορούν σε έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης προσωπικού» στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έλαβαν χώρα στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Καταβολή αποζημιώσεων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου».

«Ήδη», συνέχισε, «η καταβολή των αποζημιώσεων πραγματοποιείται κανονικά, ύστερα από την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες και βαρύνει τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΓΕΣ για το έτος 2021».

Όσον αφορά στο προσωπικό, το οποίο μετακινείται, «προκειμένου να ενισχύσει τις εμπλεκόμενες στη φύλαξη των συνόρων μονάδες, σε αυτό καταβάλλεται αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων» όπως ορίζεται στο άρθρο 13 του Π.Δ. 200/1993 «Περί Οδοιπορικών Εξόδων του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ.».

«Το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας», υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο προς την κατεύθυνση της μέριμνας υπέρ του προσωπικού του, προβαίνοντας, όπου αυτό καθίσταται εφικτό, σε τακτικές και έκτακτες καταβολές αποζημίωσης, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας που πηγάζουν από την αποστολή του και την ανάγκη διατήρησης υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας, οσάκις το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια του εκτελούμενου προϋπολογισμού».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου