«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» Μπαντίκου!..για το «βοσκοτόπι» του Τριμίντζιου! ΟΧΙ σε σχολείο εκτός Δροσερού. Εισαγγελέας για τους "21";

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


-ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΙ «21», ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!!!

Η περιοχή Πετρελαιοαποθηκών δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας γιατί είναι δίπλα στις γραμμές του τρένου! Υπήρχε σχολείο στη περιοχή παλαιότερα που έκλεισε γιατί δεν πήγαιναν τα παιδιά».

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, πλήρης δικαίωση του «Μαχητή» και μάλιστα με αποκαλυπτική συνέντευξη του διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κώστα Μπαντίκου σε...»φιλικό» έντυπο του Τσέπελη!!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!!!

Πρόκειται κυριολεκτικά για «χαστούκι» όχι μόνο στους «εισηγητές» αγοράς των οικοπέδων της Πετρελαιοαποθηκών αλλά και τους...»21» που τελικά όπως αποδεικνύεται, έβλαψαν και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το «βοσκοτόπι» του μεγαλοεργολάβου Στάμου Τριμίτζιου.

Μάλιστα ο Διευθυντής  Περιφερειακής Εκπαίδευσης προχωράει κι ένα «βήμα» παραπάνω, αφού εκτός από την τεράστια ΔΙΑΦΟΡΑ απόψεων με την περίφημη «εισήγηση» του Δήμαρχου Τσέπελη  στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που ωστόσο τελικά έκανε...ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης!!!

(σ.σ. Μπορεί να μας εξηγήσει ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μπούτος που γίνεται να εμφανίζεται ο  Δήμαρχος Τσέπελης ως...εισηγητής, αλλά τελικά την εισήγηση να κάνει ο Φανουράκης και μάλιστα να «αλλοιώνει» εντελώς την ΘΕΣΗ του Υπουργείου Παιδείας (αλλά και του ΥΠΕΞ...) που επιμένουν σε σχολείο μέσα στο Δροσερό;;;)

Και το χαστούκι του διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κώστα Μπαντίκου ολοκληρώνεται με τη φράση:

«Η περιοχή Πετρελαιοαποθηκών δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας γιατί είναι δίπλα στις γραμμές του τρένου! Υπήρχε σχολείο στη περιοχή παλαιότερα που έκλεισε γιατί δεν πήγαιναν τα παιδιά».

-Απλά ρωτάμε μετά και την καθαρή θέση του που εκφράζει ευθέως ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κώστας Μπαντίκος, «ξεδοντιάζοντας» στην κυριολεξία αυτούς που «βάλθηκαν» να εξ-υπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγαλοεργολάβου Τριμίτζιου!!

-ΕΝΑΣ Εισαγγελέας για τον Δήμαρχο  Τσέπελη αλλά και τους «21» δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν το θέμα της «αγοράς οικοπέδων για σχολείο στο Δροσερό στην περιοχή....Πετρελαιοαποθηκών, όχι για να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον ή τα συμφέροντα του Δήμου Ξάνθης αλλά τα συμφέροντα του επιχειρηματία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΣΕΠΕΛΗ «ΕΜΠΡΟΣ» (Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021)


Διάσταση απόψεων διαπιστώνεται μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης στο θέμα που ανέκυψε με την αγορά οικοπέδου στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών για ανέγερση Γυμνασίου. Υπενθυμίζουμε ότι απ’ την πλευρά της η δημοτική αρχή στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα, απέδωσε την ευθύνη για την προτεραιότητα που δίνεται στη ανέγερση Γυμνασίου έναντι δημοτικού σχολείου στο υπουργείο κατόπιν αιτήματος της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης,  επισημαίνοντας ότι ο δήμος επεδίωκε την ανέγερση δημοτικού και γυμνασίου, αναγνωρίζοντας κυρίως την αναγκαιότητα να δοθεί προτεραιότητα στο δημοτικό που έχει έλλειψη χώρου και ότι οδηγήθηκε σ’ αυτή την επιλογή μετά από παρέμβαση της περιφερειακής διεύθυνσης.  Απ’ την πλευρά του ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος που μίλησε στο «Ε» για το θέμα δίνει διαφορετική διάσταση.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης είπε «Όχι»  για δημοτικό εκτός οικισμού Δροσερού

Συγκεκριμένα, όπως μας είπε ο δήμος Ξάνθης όντως ζήτησε την γνωμοδότηση για ανέγερση σχολικής μονάδας που θα περιλαμβάνει Δημοτικό και Γυμνάσιο στην περιοχή των Πετρελαιαποθηκών:

«Απαντήσαμε πως δεν είναι πρακτικό τα παιδιά του δημοτικού του Δροσερού να βγαίνουν από τον οικισμό. Είναι ήδη ελλιπής η φοίτηση καθώς η σχολική διαρροή είναι μεγάλη στα σχολεία εντός του οικισμού, πόσο δε μάλλον αν  χρειαστεί να διανύουν και μια απόσταση. Επιπλέον θεωρήσαμε  ότι η περιοχή δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας γιατί είναι δίπλα στις γραμμές του τρένου και επιπλέον αναφέραμε και ότι υπήρχε σχολείο στη περιοχή παλαιότερα που έκλεισε γιατί δεν πήγαιναν τα παιδιά».

Ναι σε γυμνάσιο αλλά και για όλη την ευρύτερη περιοχή

Σ΄ ότι αφορά το Γυμνάσιο: «Δεν είπαμε ότι προκρίνουμε το Γυμνάσιο ούτε θέσαμε θέμα μεταστέγασης του 8ου Γυμνασίου. Όλες μας οι προσπάθειες είναι να παρέχουμε σύγχρονες κτηριακές υποδομές και στο πλαίσιο αυτό  γνωμοδοτήσαμε θετικά για Γυμνάσιο αλλά όχι μόνο για παιδιά από το Δροσερό αλλά από την  ευρύτερη περιοχή της Λ. Στρατού. Παράλληλα για το θέμα του Δημοτικού επειδή γνωρίζουμε την αναγκαιότητα προτείναμε την παραχώρηση του ακινήτου και του κτηρίου που περιήλθε στην κυριότητα του ΙΝΕΔΙΜ ωστόσο δεν λάβαμε απάντηση από τον δήμο».

Κ. Μπαντίκος, Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης: «Το οικόπεδο του ΙΝΕΔΙΜ πληροί τις προϋποθέσεις για άδεια για σχολική χρήση στο Δροσερό»

Υπενθυμίζουμε ότι για το ζήτημα αυτό η δημοτική αρχή πρόβαλλε το επιχείρημα ότι για το εν λόγω ακίνητο υπάρχει κώλυμα καθώς είναι εντός του οικισμού του Δροσερού, ο οποίος είναι εκτός σχεδίου πόλης και μόνο κατά παρέκκλιση του νόμου θα μπορεί να ανεγερθεί σχολείο αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα το αποφασίσει το υπουργείο. Ο κ. Μπαντίκος όμως διατύπωσε διαφορετική άποψη:

«Γνωρίζω ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να εκδοθούν οι σχετικές άδειες. Σε διαφορετική περίπτωση το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν θα το παραχωρούσε στον δήμο το οικόπεδο για σχολική χρήση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΕΜΠΡΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου