Ελλάδα 2021: Οταν ο πολιτικός πολιτισμός ακολουθεί τη λογική!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 *Του Παναγιώτη Πεντζουρίδη, Δημοσιογράφου, Γενικού Διευθυντή του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Το θλιβερό γεγονός του θανάτου της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά, είναι σίγουρα ένα απο αυτά που δεν αφήνουν ασυγκίνητη την Ελλάδα του σήμερα, αλλά και διαχρονικά.

Τόσο η βαριά πολιτική κληρονομιά της ιδίας που έφερε το όνομα του αειμνήστου πατέρας της Γ. Γεννηματά, στον οποίο η χώρα χρωστά την αναδόμηση του Συστήματος Υγείας, δημιουργώντας εκ βάθρων το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και πολλές άλλες καινοτόμες πολιτικές ιδέες, με άμεσες παρεμβάσεις στον λαό, αφήνοντας μία φήμη πίσω του αυτή του Αξιοπρεπούς πολιτικού, του Ευπατρίδη, του Μαχητή, του Σοσιαλιστή στην πράξη.

Οσο, και η δική της παρουσία, που τίμησε την πολιτική μνήμη της οικογενείας, πάλεψε πολιτικά με τις δικές ιδέες και απόψεις για το καλό της χώρας της, υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και ιδανικά τις θέσεις Υπουργείων όπου τις ανατέθηκαν, αλλά και ως Πρόεδρος του πολύπαθου ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝ. ΑΛ. που η ίδια ίδρυσε, την κατατάσσουν ως μία πολιτική μορφή που έγραψε τη δική της ιστορία στο πολιτικό βιβλίο της Ελλάδας.

Η άνιση μάχη με τον καρκίνο, που δυστυχώς κληρονόμησε απο τους δύο γονείς της αποδεδειγμένα, της έκοψε το νήμα της ζωής, στην ίδια περίπου ηλικία με εκείνους, και στα 56-57 χρόνια της, “έφυγε” απο την Ελλάδα.

Αυτή την πορεία της, αυτό τον πολιτικό της πολιτισμό, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΣΥΣΣΩΜΗ η πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία της χώρας.

Ακόμη και οι πιο ακραία αντίθετοι με τις απόψεις της, είχαν και έχουν να πουν μόνο ένα καλό λόγο για εκείνη και την πορεία της.

Άλλωστε δεν υπήρξε ποτέ λαϊκίστρια και ουδέποτε έκανε εμπόριο ελπίδας στους συμπολίτες της.

Ποτέ, δεν χαρίστηκε σε όλους εκείνους που την ήθελαν συνεργαζόμενη και μόνο για μία υπουργική καρέκλα.

Υπηρέτησε με πάθος τις ιδέες της, δίδαξε πολιτικό και ανθρώπινο ήθος, κάτι σπάνιο στα σημερινά πολιτικά δεδομένα της Ελλάδας.

Σήμερα όμως, συνέβη και κάτι πολύ όμορφο, εξ’ αιτίας αυτής της απώλειας: όλος ο πολιτικός κόσμος, αντιλήφθηκε επι τέλους, ότι περισσότερο αξίζει η εικόνα που θα αφήσεις φεύγοντας απο τον τούτο τον μάταιο κόσμο, παρά το οικονομικό ή πολιτικό χαρτοφυλάκιο που καταφέρεις να δημιουργήσεις.

Τόσο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας όσο και  Πρωθυπουργός – αν και του αντίθετου πολιτικού χώρου – απέδωσε  και συνεχίζουν να αποτίουν φόρο τιμής στην γυναίκα πολιτικό, στην Αρχηγό Κόμματος, στην πρ. Υπουργό Εθνικής Αμύνης, στην μητέρα και τη σύζυγο Φ. Γεννηματά.

Και τούτο δείχνει, ότι ο Πολιτικός Πολιτισμός, όταν καταφέρει και γίνει το προπύργιο της πολιτικής πρακτικής και σκέψης, τότε, ισχυροποιείται κάθε τι γύρω του.

Μπορεί να ακούγονται όλα αυτά που γράφω ως “ουτοπικά” και ως “γραφικά”, μα πιστέψτε με, δεν είναι.

Η Ελλάδα του 2021, έχει ανάγκη να επιστρέψει στις αρχές της Δημοκρατίας, εκείνης της Δημοκρατίας, που γεννήθηκε εδώ, γαλουχήθηκε εδώ και διδάχθηκε σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι δυνατό η Ελληνική Δημοκρατία να αποτελεί τη βάση της λειτουργίας του παγκόσμιου συστήματος και εμείς εδώ στη γενέτειρα αυτής, να έχουμε ξεχάσει τις αρχές, τις αξίες και τα ιδεώδη μας.

Σήμερα, θεωρώ ότι έγινε η αρχή.

Διότι Δημοκρατία είναι η βάση του διαλόγου, των αρχών, των αξιών, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, του πράττειν και της ευπρέπειας!

Διότι η Ελληνική Δημοκρατία, αναγνωρίζει τους πάντες που κινούνται πάνω σε αυτά τα αξιακά πρότυπα και ιδεώδη.

Γιατί η Ελλάδα, μπορεί να γυρίσει σελίδα και να επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε!

Η Φώφη Γεννηματά, και τόσοι άλλοι πολιτικοί (σ.σ. άνδρες και γυναίκες), που έδωσαν τη μάχη τους ευπρεπώς για τη χώρα, αξίζουν να γίνουν πρότυπο για τις νέες γενιές!

Η ευχή μου, ως άνθρωπος, για τη Φώφη Γεννηματά, είναι κάποια στιγμή “Να ακούσει τη Φωνή Του Κυρίου και να Αναστηθεί σε Ανάσταση Ζωής και Κρίσεως”!

Γιατί όπως σε όλους, αξίζει και σε αυτή μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου