ΕΠΟ – UEFA: Θα τιμήσουν τον Βασίλη Τοροσίδη στο Ελλάδα-Σουηδία!!! Τιμή για τη Ξάνθη και το Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο Βασίλης Τοροσίδης αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα με το Εθνόσημο και μάλιστα σε αρκετούς αγώνες είχε την τιμή να αγωνιστεί και ως αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας.

Για τα 12 χρόνια προσφοράς του στη γαλανόλευκη η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να τον βραβεύσει μαζί με την UEFA λίγο πριν την έναρξη του αυριανού αγώνα της Εθνικής μας ομάδα απέναντι στη Σουηδία ακριβώς 2 χρόνια μετά την αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

Ύστερα από 12 χρόνια ανελλιπούς και σημαντικής αγωνιστικής προσφοράς, 101 αγώνες και 10 γκολ και με την ευκαιρία της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, η ΕΠΟ και η UEFA θα τιμήσουν τον Βασίλη Τοροσίδη πριν από την έναρξη του αγώνα Ελλάδα – Σουηδία.

Ο πρώην αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ στις 24 Μαρτίου του 2007, εναντίον της Τουρκίας στο Καραϊσκάκη και η τελευταία του συμμετοχή καταγράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, στο Τάμπερε εναντίον της Φινλανδίας.

Στη διάρκεια των αγωνιστικών υπηρεσιών του προς την εθνική ομάδα, ο Βασίλης Τοροσίδης συνέβαλε τα μέγιστα σε ιστορικής αξίας επιτυχίες, όπως η πρώτη νίκη σε Μουντιάλ, καθώς με δικό του γκολ η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Νιγηρία στις 17 Ιουνίου 2010 στο Μπλούμφοντεϊν της Νότιας Αφρικής.

Ο Βασίλης είναι ένας από τους έξι Έλληνες διεθνείς που είχαν το προνόμιο να συμμετάσχουν και στις δυο «μουντιαλικές» νίκες της Ελλάδας (η δεύτερη στην Βραζιλία επί της Ακτής Ελεφαντοστού), ενώ έχει παίξει και σε δύο EURO, το 2008 και το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου