Τι είναι τα subversive basics

Δεν υπάρχουν σχόλια

  


Μπορεί οι τάσεις που επιστρέφουν από τα 90s και τα 70s να δίνουν την αίσθηση ότι η μόδα επαναλαμβάνεται, αλλά τα νέα λανσαρίσματα αποδεικνύουν το αντίθετο.

Η νέα εποχή στη μόδα φέρνει την άνεση σε πρώτο πλάνο, με φόρμες, κολάν, sneakers και πλεκτά φορέματα να αγκαλιάζουν το σώμα με στιλ, προσφέροντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

Ωστόσο, η καινοτομία βρίσκει τον χώρο της στα απλά καθημερινά κομμάτια (ενώ παλιότερα εμφανιζόταν με τη μορφή ενός ρούχου που «ξεβόλευε» το σώμα).

Πώς;

Η trend forecaster Agustina Panzoni, που έχει κερδίσει ένα μεγάλο κοινό στο Tik Tok αναλύοντας και προβλέποντας τάσεις, κάνει λόγο για τα «subversive basics», δηλαδή τα ανατρεπτικά basics.

Ως ανατρεπτικά χαρακτηρίζει όλα εκείνα τα κομμάτια που έχουν μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια -cut outs, κορδόνια που δένουν στο σώμα, κάποιο ιδιαίτερο κουμπί, έναν ώμο, μια ενδιαφέρουσα τιράντα ή ένα κομμάτι ημιδιάφανου υφάσματος.

Έτσι, ένα μαύρο πουλόβερ με έναν ώμο ή βαθύ ντεκολτέ φοριέται άνετα και σε βραδινή έξοδο, συνδυασμένο με μία φούστα με midriff flossing.

Η Panzoni υποστηρίζει ότι η τάση αυτή είναι η ερμηνεία της μόδας προς τον κόσμο -η παλιά εποχή αλλάζει, οι ζωές μας άλλαξαν τα τελευταία δύο χρόνια και πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα δεν βγάζουν πλέον νόημα.

Ο χειμώνας είναι μια προνομιακή περίοδος για να επενδύσετε σε ένα πιο «ψαγμένο» κομμάτι, αφού μπορείτε εύκολα να κάνετε layering.

Παρακάτω δείτε μερικές εκδοχές των subversive basics και ετοιμαστείτε να κάνετε την γκαρνταρόμπα σας λίγο πιο ενδιαφέρουσα.

Πηγή:bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου