Με self test οι ανεμβολίαστοι έφηβοι στους αθλητικούς χώρους για ενάμιση μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Δείτε τι πρόκειται να γίνει μετά

Θα εξακολουθούν να κάνουν self-test για τον επόμενο ενάμισι μήνα οι ανεμβολίαστοι έφηβοι 15-17 ετών στους αθλητικούς χώρους και έπειτα θα υποβάλλονται σε rapid test.

  Η απόφαση αυτή έρχεται στο περιθώριο της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Επιτροπής Εμπερογνωμόνων.

  Στους αθλητικούς χώρους οι άνεμβολιαστοι έφηβοι 15-17 ετών, θα εξακολουθήσουν να κάνουν self test για τον επόμενο ενάμισι μήνα, και μετά rapid test.

Στίβος: Με self test η είσοδος των αθλητών και αθλητριών έως 17 ετών στα στάδια

  Διευκρινιστικές οδηγίες εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας εξέδωσε η ΓΓΑ. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες οι αθλητές και αθλήτριες του στίβου έως και 17 ετών θα εισέρχονται στην εγκατάσταση με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test και όχι με rapid όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

  Στις ηλικίες άνω των 18 ετών απαιτείται η επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test), με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση). Οι αθλούμενοι έως και 17 ετών αρκεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test, ενώ τα παιδιά μέχρι και 4 ετών απαλλάσσονται από τα τεστ για covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου