Χαλάει ο καιρός – Έρχεται κακοκαιρία με ψύχρα και βροχές

Δεν υπάρχουν σχόλια


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, από σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή, καθώς το βορειοδυτικό ρεύμα που θα επικρατήσει στην τροπόσφαιρα θα προκαλέσει τη σταδιακή αποχώρηση των θερμότερων αερίων μαζών από τη χώρα μας.

Το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας θα είναι η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως από την Τετάρτη 30/09, οπότε θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.


Παράλληλα, τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Ιδιαίτερα για σήμερα, Τρίτη 28/09, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια, δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, στα ορεινά της Πελοποννήσου και στο Ιόνιο, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Τέλος, μικρή περαιτέρω ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, οι οποίοι από την Τετάρτη 29/09 θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ, ενώ την Τρίτη 28/09 και την Τετάρτη 29/09 οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου