Σύμβουλος του Ερντογάν βλέπει πόλεμο Τουρκίας- ΗΠΑ- Στη Συρία θα στηθεί το πεδίο μάχης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο γνωστός αναλυτής Μεσούτ Χακί Τζασίν αναφορικά με τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ. Ο συγκεκριμένος είναι σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τζασίν να προβλέπει πόλεμο Τουρκίας και ΗΠΑ στη Συρία, επειδή οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τους Κούρδους.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έχει αντιδράσει μέχρι τώρα αφού αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έχει μπροστά της εκλογές.

Ο Τζασίν είπε στο CNN Turk: «Δεν μπορούμε να εισέλθουμε στον εναέριο χώρο της Συρίας. Σε αυτή την πλευρά είναι οι Ρώσοι και στην άλλη πλευρά είναι οι Αμερικανοί. Γιατί; Επειδή οι Αμερικανοί δεν παραχώρησαν αυτή την περιοχή (που ελέγχουν οι Κούρδοι) σ’ εμάς. Ανέπτυξαν συστήματα ραντάρ Patriot εκεί. Μας απειλούν. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν πώς να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η περιοχή εκεί είναι επίπεδη γη πάνω από όλα. Εάν οι Αμερικανοί τολμήσουν να πάνε σε πόλεμο μαζί μας, θα χτυπήσουμε την Αμερική. Ο κ. Πρόεδρος μας έχει ήδη πει. Ήμουν στο Προεδρικό Παλάτι όταν το είπε: «εάν εσείς (οι Αμερικανοί) δεν αποσύρετε τους στρατιώτες σας, θα ανοίξουμε πυρ εναντίον τους».

«Ο Τραμπ είπε: «ΟΚ, θα τους αποσύρω». Παρόλα αυτά, η Αμερική δεν συμμορφώθηκε με αυτή τη δέσμευση. Η Αμερική ακόμα διατηρεί τα στρατεύματά της εκεί. Αυτό θα οδηγήσει σε πόλεμο. Η Τουρκία ποτέ δεν θα αποδεχθεί παρουσία αμερικανικών ή ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορά της. Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ο Τζασίν.

«Μια μέρα θα μας παρακαλάνε να αγοράσουμε όπλα»

Για την παρουσία των Αμερικανών στη Συρία, ο Τζασίν είπε ακόμα: «Η Τουρκία δεν σιώπησε σε αυτό το θέμα. Η Τουρκία δεν αποδέχτηκε ποτέ το τετελεσμένο αποτέλεσμα εκεί. Η σιωπή της Τουρκίας αυτή τη στιγμή οφείλεται στις οικονομικές δυσκολίες και στις επικείμενες εκλογές. Αλλά τα κράτη δεν ξεχνούν τίποτα. Βαίνοντας προς μία σύγκρουση στο μέλλον, η Τουρκία είναι σε θέση να ολοκληρώσει την εθνική πολεμική βιομηχανία της με όλες τις δυνατότητες μέσω Τούρκων μηχανικών. Ίσως μια μέρα η Αμερική να μας παρακαλέσει να έρθουμε να αγοράσουμε όπλα από αυτή».

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Τζασίν είχε δηλώσει ότι: «Με δύο τάγματα θα πετάξουμε στη θάλασσα τους Αμερικανούς από την Αλεξανδρούπολη», αναφερόμενος στην αμερικανική παρουσία σε Κρήτη και στον Έβρο.

ΠΗΓΗ INGR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου