Μέσα στον Οκτώβριο οι πρώτοι εμβολιασμοί παιδιών και από παιδιάτρους

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών και από παιδιάτρους, σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς.

Μάλιστα όπως είπε, εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για τους παιδιάτρους έτσι ώστε να απευθυνθούν στις αντίστοιχες ΥΠΕ, που ανήκουν τα ιατρεία τους και να υπογραφούν οι συμβάσεις. Αυτό που εκκρεμεί, τόνισε, είναι μία νομοθετική διάταξη που θα εισαχθεί θα ψηφιστεί στη Βουλή, ώστε να διευκρινιστεί το θέμα της αμοιβής.

Ο πρώτος εμβολιασμός πιστεύω θα γίνει το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου, όπως έχουμε ανακοινώσει”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου

Σε ό,το αφορά την 3η δόση, η πλατφόρμα ώστε οι συγκεκριμένες ομάδες πολιτών να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, που έχουν περάσει έξι μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με τη δεύτερη δόση.

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις Μονάδες Χρόνιας Φροντίδας Ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες, συμπλήρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθύμισε σε αυτό το σημείο ότι η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μία δόση με το Johnson & Johnson και “αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η προστασία”. Η λίστα με τους δικαιούχους για την τρίτη δόση θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου