Πως εφαρμόζεται σωστά η ενυδατική κρέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Αναμφίβολα η ενυδατική κρέμα είναι ένα από εκείνα τα προϊόντα περιποίησης που δεν λείπει από κανένα νεσεσέρ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλοι ξέρουμε λίγο-πολύ πόσο απαραίτητη είναι στη skincare ρουτίνα μας, κάνουμε ορισμένα λάθη κατά την εφαρμογή της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η βασική λειτουργία της ενυδατικής είναι να ενυδατώνει και να κάνει πιο απαλό το δέρμα. Ουσιαστικά, οι ενυδατικές βοηθούν στην αποφυγή της απώλειας υγρασίας στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Επίσης, μπορούν να ενισχύσουν τα φυσικά προστατευτικά έλαια και τους μηχανισμούς της επιδερμίδας, όπως τα κεραμίδια (ceramides). Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας τείνει να χάνει την ικανότητά του να διατηρεί υγρασία, ενώ καθημερινές συνήθειες, όπως το πλύσιμο του προσώπου, μπορούν να απομακρύνουν τα φυσικά έλαια στην επιφάνεια της επιδερμίδας και κατ’ επέκταση να αποδυναμώσουν τον επιδερμικό φραγμό.

Πώς θα βρούμε την ενυδατική που μας ταιριάζει;

Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι ένα βασικό βήμα της καθημερινής skincare ρουτίνας που πρέπει να ακολουθούμε όλον τον χρόνο και ανεξαρτήτως του τύπου της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, κάθε τύπος επιδερμίδας χρειάζεται διαφορετική ενυδατική σύνθεση.

-Αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα

Χρειαζόμαστε μία oil free ενυδατική σε μορφή τζελ. Πρόκειται για μια ανάλαφρη σύνθεση που βασίζεται στο νερό και απορροφάται γρήγορα.

-Αν έχουμε κανονική ή μεικτή επιδερμίδα

Χρειαζόμαστε μια ενυδατική σε μορφή λοσιόν. Πρόκειται για την κλασική ενυδατική κρέμα που είναι λιγότερο ανάλαφρη από το τζελ αλλά γενικά απορροφάται εύκολα.

-Αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα

Χρειαζόμαστε μια soft cream, πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες. Πρόκειται για μια πιο λιπαρή επιλογή και είναι πιο «βαριά» από τη λοσιόν.

-Αν έχουμε ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα (χωρίς τάση για ακμή)

Χρειαζόμαστε μια ενυδατική σε μορφή balm. Το balm θυμίζει κρέμα αλλά ταιριάζει σε εξαιρετικά ξηρά δέρματα, αφού έχει ακόμη πιο «βαριά» σύνθεση.

Πώς θα την εφαρμόσουμε σωστά;

Οι περισσότεροι αφιερώνουμε ελάχιστα δευτερόλεπτα στην εφαρμογή της, «πασαλείβοντας» ουσιαστικά τη σύνθεση στο πρόσωπό μας και ξεχνώντας τον λαιμό. Ωστόσο, το βασικό κομμάτι στο κεφάλαιο «ενυδατική» δεν είναι αποκλειστικά το ποια θα επιλέξουμε, αλλά και η σωστή τεχνική μασάζ, η οποία θα βοηθήσει το προϊόν να απορροφηθεί και ταυτόχρονα θα εκτονώσει την ένταση στους σφιγμένους μυς του προσώπου και θα προλάβει τις ρυτίδες έκφρασης.

Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα face roller για μασάζ, το οποίο ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος. Βέβαια, και η κλασική μέθοδος των χεριών είναι επαρκής.

Μασάζ για χαλάρωση των μυών και καλύτερη απορρόφηση της κρέμας

  1. Εφαρμόζουμε την ενυδατική οµοιόµορφα στο πρόσωπο και τσιμπάμε τα µάγουλα µε τον δείκτη και τον αντίχειρα. Με αυτήν την κίνηση θα εκτονώσουμε την πίεση στους µυς που σχετίζονται µε το χαµόγελο και θα λειάνουμε τις ρινοπαρειακές ρυτίδες έκφρασης.
  2. Με τις άκρες των δύο δεικτών κάνουμε εναλλάξ το σχήμα S στο κέντρο των φρυδιών, στο σημείο που εμφανίζονται οι ρυτίδες θυμού.
  3. Με το μαλακό μέρος της παλάμης που βρίσκεται κάτω από τον αντίχειρα, πιέζουμε τα μάγουλα με ανοδική φορά προς τα ζυγωματικά, ξεκινώντας από τη γραμμή του πιγουνιού.

Η διαδικασία αυτή έχει διάρκεια περίπου μισό λεπτό και θα βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφηση της ενυδατικής.

Με ποια σειρά να εφαρμόζουμε τα καλλυντικά;

Ο βασικός κανόνας είναι αρκετά πρακτικός και θα μας λύσει τα χέρια. Πάντα ξεκινάμε με τις πιο λεπτόρρευστες συνθέσεις και συνεχίζουμε με τις πιο παχύρρευστες.

Για παράδειγμα, ξεκινάμε με το face mist, συνεχίζουμε με τον ορό ή το booster, έπειτα απλώνουμε την ενυδατική ή την αντιρυτιδική κρέμα και ολοκληρώνουμε με το λάδι προσώπου. Το λάδι προσώπου μπορεί να διαπεράσει την κρέμα, δεν ισχύει όμως το αντίθετο.

Για να εφαρμόσουμε το επόμενο προϊόν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το προηγούμενο.

Πηγή: vita.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου