Καιρός: Παραμένουν και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα βρέξει

Δεν υπάρχουν σχόλια


Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις σήμερα Κυριακή 19/9 και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 18 και 31 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί και τοπικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά δυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και του βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες τους 29 με 33 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου