Όλα όσα δε πρέπει να λείπουν από τη τσάντα μαιευτηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια πολυάσχολη περίοδος για την μέλλουσα μητέρα και συνήθως περνά τόσο γρήγορα, που τόσο εκείνη όσο και ο μελλοντικός πατέρας δεν προλαβαίνουν να το συνειδητοποιήσουν. Μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα υποδεχθούν το νέο μέλος της οικογένειας, οι περισσότεροι γονείς έχουν έτοιμο το δωμάτιο του μωρού ενώ μπορεί να έχουν και όλα τα απαραίτητα «σύνεργα» σε σπίτι αλλά και σε αυτοκίνητο.

Σε αυτό το σημείο, το μόνο που μένει είναι να οργανώσουν και την τσάντα του μαιευτηρίου, πράγμα που μπορεί να τους δυσκολέψει ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο παιδί.

Τι θα χρειαστείτε στην τσάντα σας

Οι περισσότερες μανούλες γνωρίζουν τι χρειάζονται περίπου και αμέσως βάζουν στην τσάντα που θα πάρουν μαζί τους στο μαιευτήριο αλλαξιές ρούχων, οδοντόβουρτσα, το φορμάκι του μωρού και μερικές κουβερτούλες.

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ένα μπουκάλι νερό, επιπλέον λαστιχάκια μαλλιών, μια φόρμα για την επιστροφή στο σπίτι, αλλά και ένα καινούργιο στηθόδεσμο.

Ωστόσο όσο πιο κοντά πλησιάζετε στην ημερομηνία που θα υποδεχθείτε το μωρό σας, τόσο πιθανότερο είναι να νιώσετε ένταση και τελικά να ξεχάσετε κάτι που μπορεί να χρειαστείτε όσο βρίσκεστε στο μαιευτήριο.

Κάντε την λίστα σας

Από την τσάντα σας δε θα πρέπει να λείπει μαλακό χαρτί υγείας, μιας και τα περισσότερα μαιευτήρια μπορεί να μην έχουν τόσο μαλακό όσο χρειάζεστε. Επιπλέον μπορεί να χρειαστείτε ένα μαξιλάρι από το σπίτι για να νιώσετε όσο το δυνατόν πιο άνετα για να διευκολύνετε την διαδικασία του τοκετού.

Μην ξεχάσετε τις παντόφλες σας, καθώς μπορεί να τις χρειαστείτε για να μετακινηθείτε στους διαδρόμους ή μέσα στο δωμάτιο του μαιευτηρίου. Αν και συνήθως παρέχονται από το μαιευτήριο, θα ήταν καλό να έχετε μαζί σας μερικές επιπλέον μεγάλες σερβιέτες, καθώς είναι πολύ πιθανό μετά το τοκετό να έχετε αρκετά μεγαλύτερη ροή από αυτήν που έχετε συνηθίσει στην περίοδό σας.

Στο μεταξύ θα ήταν καλό να έχετε μαζί σας και μια μεγάλη πετσέτα σώματος, που θα είναι απαλή και δεν θα προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα ή ακόμα και την ρόμπα που φοράτε στο σπίτι ώστε να νιώθετε χαλαρές και άνετες.

Από την τσάντα του μαιευτηρίου δεν θα πρέπει να λείπουν μερικές επιπλέον πάνες, καθώς ακόμα και αν το μαιευτήριο σας δώσει κάποιες είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε περισσότερες.

Πηγή: imommy.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου