Μαθαίνοντας στο νήπιο να γράφει το όνομά του

Δεν υπάρχουν σχόλια


Όταν μαθαίνουν να γράφουν το όνομά τους, τα νήπια εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα. Παράλληλα, προετοιμάζονται για το σχολείο – όχι μόνο πρακτικά, αλλά και ψυχολογικά. Βλέπετε, από τη στιγμή που πολλά παιδάκια έχουν μάθει να το κάνουν πριν την πρώτη δημοτικού, όσα δεν έχουν κατακτήσει ακόμη αυτή τη δεξιότητα ίσως να δυσκολευτούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των υπολοίπων, με κίνδυνο να απογοητευτούν από τις επιδόσεις τους. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να το βοηθήσετε να μάθει να γράφει το όνομά του χωρίς να νιώσει ότι του κάνετε μάθημα!

Κάντε το περίγραμμα

Πάρτε ένα χαρτόνι και γράψτε με μεγάλα γράμματα το όνομά του. Έπειτα, αφαιρέστε τα με ένα κοπίδι, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μένει το περίγραμμα (θα χρειαστεί να αφήσετε κάποιες συνδετικές γραμμούλες σε ορισμένα σημεία). Απλώστε το πάνω σε ένα άλλο μεγαλύτερο χαρτόνι και δώστε στο μικρό σας μαρκαδόρους σε πολλά χρώματα. Έτσι θα μάθει να παραμένει μέσα στις γραμμές που σχηματίζουν το όνομά του.

Λερωθείτε

Γεμίστε έναν δίσκο με ζάχαρη, αλάτι ή και αφρό ξυρίσματος και δείξτε στο μικρό σας πώς να σχηματίζει το όνομά του με το δάχτυλό του. Με αυτό τον τρόπο θα μάθει την κίνηση που απαιτείται χρησιμοποιώντας την ήδη ανεπτυγμένη μεγάλη κινητικότητά του. Επίσης, στα περισσότερα νήπια αρέσει πολύ να λερώνονται. Επομένως το πιθανότερο είναι να θέλει να συνεχίσει την εξάσκηση για πολλή ώρα!

Γράψτε στον δρόμο

Ή μάλλον στο πεζοδρόμιο ή την παιδική χαρά. Προμηθευτείτε χοντρές κιμωλίες πεζοδρομίου ώστε να μπορεί να τις πιάσει με ευκολία και γράψτε το όνομά του με μεγάλα γράμματα. Ζητήστε του να σας μιμηθεί. Όταν τα καταφέρει, δοκιμάστε την ίδια διαδικασία σε μικρότερο μέγεθος. Σταδιακά θα πρέπει να φτάσετε περίπου σε εκείνο που ταιριάζει σε μια κόλλα χαρτί.

Υπογραμμίστε το

Γράψτε το όνομά του με ένα ανοιχτόχρωμο μαρκαδοράκι υπογράμμισης σε μια κόλλα χαρτί. Και σε αυτή την περίπτωση, τα γράμματά σας θα πρέπει να είναι μεγάλα. Έπειτα δώστε του τους μαρκαδόρους του και ζητήστε του να ακολουθήσει τις γραμμές.

Σβήστε και ξαναγράψτε

Προμηθευτείτε με έναν παιδικό πίνακα – δεν αποκλείεται να έχετε ήδη έναν. Τα παιδιά λατρεύουν να τους χρησιμοποιούν, ενώ μακροπρόθεσμα αποτελούν την πιο οικονομική και… οικολογική λύση! Στο ίδιο πινακάκι μπορεί να συνεχίσει τα διασκεδαστικά μαθήματα μέχρι και το δημοτικό.

Πηγή: imommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου