Νέα σχολική χρονιά: Αγιασμός στον αύλειο χώρο των σχολείων, όπως πέρυσι

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη των μαθημάτων.

Για τον καθιερωμένο Αγιασμό, που θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ισχύει η περσινή εγκύκλιος, σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Αλ. Κόπτση.

  Σύμφωνα με την περσινή εγκύκλιο ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες.

  Επίσης σύμφωνα με δεύτερη συμπληρωματική εγκύκλιο που είχε εκδοθεί πέρσι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, οι μαθητές /τριες υποχρεώθηκαν να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 και παρέμειναν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου, που περιλάμβανε:

• Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

• Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού

• Διανομή μάσκας ανά μαθητή

• Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

• Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας

• Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου