Με ποιους τρόπους θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Το πιο εκνευριστικό πράγμα μετά τις διακοπές είναι το γεγονός ότι πρέπει να επιστρέψετε στις καθημερινές υποχρεώσεις σας αντί να συνεχίζετε να πίνετε το μοχίτο σας κάνοντας ηλιοθεραπεία σε μια αμμουδερή παραλία. Σας καταλαβαίνουμε και σε αυτό δυστυχώς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε ιδιαίτερα. Ωστόσο, έχουμε τη λύση για έναν άλλο κοινό προβληματισμό μετά τις διακοπές που δεν είναι άλλος από το πώς θα παρατείνετε το μαύρισμα. Άλλωστε, δεν περνούσατε ώρες κυνηγώντας το πολυπόθητο μπρονζέ χρώμα (ελπίζουμε να μην ξεχνούσατε το αντηλιακό), για να δείτε το μαύρισμά σας να εξαφανίζεται λίγες ημέρες μετά. Ορίστε, λοιπόν, όσα μπορείτε να κάνετε για να παρατείνετε το μαύρισμά σας και -γιατί όχι- και το καλοκαιρινό σας mood.

4 tips για να παρατείνετε το μαύρισμά σας

1. Ηπια απολέπιση

Πριν τις διακοπές σάς είχαμε εξηγήσει ότι η απολέπιση είναι βασική προϋπόθεση για να ένα ομοιόμορφο μαύρισμα, αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και επιτρέπει στο δέρμα να μαυρίσει σωστά. Ωστόσο, η απολέπιση συνεχίζει να είναι απαραίτητη και μετά τα μπάνια, καθώς επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση των ενυδατικών προϊόντων και κατ’ επέκταση σας βοηθά να διατηρήσετε το μαύρισμά σας.

Απλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα ήπιο απολεπιστικό και ότι δεν το παρακάνετε με τη συχνότητα.

*Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση

Απολέπιση στο πρόσωπο

-Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα: 2 φορές τον μήνα

-Αν έχετε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα: 2-3 φορές την εβδομάδα

-Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα: 1 φορά την εβδομάδα

-Αν έχετε κανονική επιδερμίδα: 1-2 φορές την εβδομάδα

Απολέπιση στο σώμα

Για την καθημερινή σας απολέπιση επιλέξτε ένα σφουγγάρι από λούφα, τρίχινα γάντια ή βούρτσα σώματος, επιμένοντας στα σημεία όπου το δέρμα είναι πιο τραχύ, όπως τα γόντα, οι αγκώνες, τα πέλματα. Μία με δύο φορές την εβδομάδα, πριν τον ξύρισμα, απλώστε απολεπιστικό σε βρεγμένο δέρμα και τρίψτε με απαλές κυκλικές κινήσεις.

2. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Η καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου και του σώματός σας πρέπει να αποτελεί σταθερό βήμα στο skincare σας όλον τον χρόνο και ειδικά τώρα που ο στόχος σας είναι να παρατείνετε το μαύρισμά σας. Για να κρατήσετε λοιπόν το δέρμα σας ενυδατωμένο, ακολουθήστε τα παρακάτω tips.

  • Επιλέξτε ένα καθαριστικό που ενυδατώνει και καταπραΰνει την επιδερμίδα.
  • Μετά το ντους και την απολέπιση, απλώστε ένα after sun γαλάκτωμα, το οποίο παρατείνει τη ζωή των κυττάρων της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος, που έχει μαυρίσει. Οι after sun συνθέσεις είναι προτιμότερες, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν έξτρα θρέψη και ανάπλαση στην επιδερμίδα, ακόμη κι αν δεν συνεχίζετε τα μπάνια στη θάλασσα. Αν, ωστόσο, δεν έχετε after sun, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλούσια κρέμα σώματος.
  • Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε εκ των έσω τον οργανισμό σας πίνοντας άφθονο νερό.

3. «Εξυπνη» διατροφή

Γνωρίζατε ότι και η διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μαύρισμά σας; Η μελανίνη αποτελεί μια βασική για την υγεία του δέρματος χρωστική, η οποία μας παρέχει προστασία από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία. Η παραγωγή της αυξάνεται κατά την έκθεσή σας στον ήλιο, όμως και η διατροφή που έχετε μπορεί να ενισχύσει τη δράση της. Προκειμένου, λοιπόν, να ενισχύσετε την παραγωγή μελανίνης -και κατ΄επέκταση να παρατείνετε το μαύρισμά σας- πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, χαλκό και φλαβονοειδή.

Τα καρότα, τα μάνγκο, οι πιπεριές, τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο, τα στρείδια, το συκώτι και η μαύρη σοκολάτα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το μαύρισμά σας.

4. Μαύρισμα… στο σπίτι

Μπορείτε πάντα να ενισχύσετε το χρώμα σας με self tan προϊόντα, τα οποία μάλιστα έχουν ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα όσο είστε ακόμα μαυρισμένη.

*Πώς θα χρησιμοποιήσετε το self tan προϊόν

Απολέπιση και ξύρισμα. Πριν την εφαρμογή της αυτομαυριστικής κρέμας, πρέπει να απολεπίζετε την επιδερμίδα σας, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να μπορέσει η κρέμα να εισχωρήσει βαθύτερα. Προτιμήστε μια απολεπιστική κρέμα με μικρούς κόκκους, για να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Το ξύρισμα επίσης απολεπίζει την επιδερμίδα.

Εφαρμογή. Φυσικά δεν αρκεί να εφαρμόσετε το self tan, αλλά πρέπει να το εφαρμόσετε και σωστά. Ξεκινήστε, λοιπόν, από τους αστραγάλους σας, συνεχίζοντας προς τα πάνω προσεκτικά, ώστε να μη σας ξεφύγει κάποιο σημείο. Για να σιγουρευτείτε ότι έχετε απλώσει σωστά το προϊόν στις δύσκολες περιοχές, όπως είναι η πλάτη, καθίστε μπροστά από έναν καθρέφτη, ώστε να βλέπετε τι κάνετε.

Μακριά από τα ρούχα. Δεν έχει νόημα να εφαρμόζετε το self tan αν μέσα στα επόμενα λεπτά ντυθείτε με ρούχα που καλύπτουν το δέρμα σας και κατ’ επέκταση αφαιρούν το προϊόν. Επίσης, ο ιδρώτας απομακρύνει το self tan, επομένως μην το απλώσετε προτού επισκεφθείτε το γυμναστήριο.

Η καλύτερη ώρα. Απλώστε το, αφήστε το να στεγνώσει και κοιμηθείτε. Έτσι, το προϊόν θα έχει χρόνο να δράσει και θα ξυπνήσετε με μια διακριτική, καλοκαιρινή λάμψη!

Πηγή: imommy.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου