Δημόσιο ΙΕΚ Σηροτροφίας, Μελισσοκομίας, Αμπελουργίας – Οινοποιϊας στο Σουφλί

Δεν υπάρχουν σχόλια

  


Η  εκπαίδευση στον νομό Έβρου αποκτά διαφορετική προοπτική και γεννά αισιοδοξία για το μέλλον των νέων. Το Σουφλί αποκτά Δημόσιο ΙΕΚ, όπου θα λειτουργήσουν  μετα-δευτεροβάθμιες Σχολές Σηροτροφίας, Μελισσοκομίας και Αμπελουργίας – Οινοποιϊας.

Ένα πάγιο αίτημα της περιοχής υλοποιείται, αναφέρει ο Παναγιώτης Καλακίκος  δήμαρχος Σουφλίου, επισημαίνοντας ότι τα τρία αυτά ΙΕΚ τα χρειάζεται ο νομός και η περιοχή. Επίσης τονίζει ότι η πόλη του εκπροσωπεί την χώρα στον τουριστικό χάρτη ως ο μοναδικός ηπειρωτικός δήμος. Δεν είναι μόνο το μετάξι και το δάσος της Δαδιάς. Ο Έβρος και ειδικά το Σουφλί αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Επί αιώνες εκατοντάδες οικογένειες εργάζονται στον τομέα της σηροτροφίας στο Σουφλί. Το μετάξι ταξίδεψε από την Κίνα και στο Σουφλί την πόλη του μεταξιού υπάρχουν τα κουκουλόσπιτα, όπου γίνεται η εκτροφή των μεταξοσκωλήκων. Ο κ. Καλακίκος τόνισε ότι «η επιλογή του Σουφλίου από το υπουργείο δείχνει ότι η πολιτεία επενδύει στην περιφέρεια. Σταματά η απομόνωση και η εγκατάλειψη που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Θα υπάρχει πιστοποίηση και εξειδίκευση».

Η εμπειρία γίνεται επαγγελματική γνώση, που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη. «Δεν ωφελεί ανάλογες σχολές να δημιουργηθούν στην Αλεξανδρούπολη, καθώς οι περισσότεροι σπουδαστές θα επιλέξουν την πρωτεύουσα του νομού και δεν θα έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια, για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νομού Έβρου» σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο. Η καλύτερη επένδυση είναι οι υποδομές και η δυνατότητα να παραμείνουν οι νέοι στην περιοχή, ως “αντίδοτο” στην πληθυσμιακή και αναπτυξιακή απαξίωση που βιώνει ο Έβρος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ιδρύεται και λειτουργεί από το έτος 2022-2023, παράρτημα του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Διδυμοτείχου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο θα λειτουργήσει στο κτίριο που στεγαζόταν η Δ.Ο.Υ Σουφλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου