Στη Θεσσαλονίκη αύριο εκτάκτως Πλεύρης και Γκάγκα – Στο κόκκινο τα κρούσματα στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί εκτάκτως αύριο Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προκειμένου να έχει σύσκεψη με 14 δημάρχους μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και των εισαγωγών ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ.

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να επαναλάβει το πόσο σημαντική είναι αυστηρότατη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Αν και για την ώρα δεν υπάρχουν σκέψεις για επιβολή μίνι lockdown σε κάποια άλλη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, ωστόσο η αύξηση του ιικού φορτίου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση και τους λοιμοξιολόγους.

Υπενθυμίζεται ότι Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης ζώνης νοσηλεύονται 248 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και 46 εμβολιασμένοι. Την αποτελεσματικότητα των εμβολίων επιβεβαιώνουν -ακόμη περισσότερο- τα στοιχεία για τις ΜΕΘ. Από τα δεδομένα που ανακοίνωσε η 4η ΥΠΕ προκύπτει ότι από τους 53 διασωληνωμένους, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και οι δύο εμβολιασμένοι. Επιπλέον, το 100% όσων νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (22 άτομα) είναι ανεμβολίαστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου