Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε υπερκόπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα είναι άλλοτε ελαφρά, άλλοτε επίμονα. Αϋπνίες ή αναίτια υπνηλία, πονοκέφαλοι, ανία, κατάθλιψη, στομαχόπονοι. Συνοδεύονται από μειωμένη διάθεση για σεξ, υπερένταση, νευρικότητα, θυμός. Ενώ συχνά υπάρχoυν ξεσπάσματα άνευ λόγου και αιτίας, άρνηση επικοινωνίας.

Ενδείξεις και ψυχολογία

Το σύνδρομο burn out προκαλεί όχι μόνο σωματική καταπόνηση αλλά και σταδιακή εξασθένηση της εγκεφαλικής λειτουργίας. Στην αρχή νιώθεις έναν εκνευρισμό, μια ανία και αφηρημάδα και ύστερα μια έντονη απογοήτευση καθώς και τάσεις απομόνωσης από τους συναδέλφους. Οσοι έχουν προβλήματα διαχείρισης θυμού ή όσοι εργάζονται σε δουλειές που δεν επέλεξαν οι ίδιοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να «καούν» σε σχέση με άλλους.

Οπως αναφέρεται και στο inc.com τα 6 σημάδια που δείχνουν ότι είμαστε στα όρια της ψυχικής και σωματικής εξουθένωσης είναι τα ακόλουθα: Κακός ύπνος. Ξυπνάς στη μέση της νύχτας και έχεις υπερένταση. Νιώθεις εξάντληση και είσαι αντιδραστικός στη συμπεριφορά σου. Εχεις μια μόνιμη ανησυχία και παραμελείς τον εαυτό σου.

Είσαι ευερέθιστος και θυμώνεις πολύ εύκολα. Δεν έχεις κοιμηθεί πάνω από 5 ώρες για πολύ καιρό. Εχεις αρνητικά συναισθήματα και έχεις ξεχάσει τι σημαίνει χαρά.

Αντιμετώπιση

Καλό θα ήταν να βρίσκεις χρόνο απαιτώντας το, διότι η υγεία σου είναι πάνω από όλα. Έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τον χρόνο που χρειάζεσαι ειδικά στην περίπτωση υπερκόπωσης. Δε θα ήθελες άλλωστε να καταλήξεις να έχεις χρόνια συμπτώματα τα οποία δεν υποχωρούν καθόλου εύκολα. Πρέπει να φροντίζεις πρώτα τον εαυτό σου. Διαφορετικά δε θα μπορείς να παράξεις κανένα έργο.

Πηγή: imommy.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου