Apple: Σε ποιες συσκευές είναι συμβατό το iOS 15

Δεν υπάρχουν σχόλια


Το iOS 15 και το iPadOS 15 είναι από σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου
, διαθέσιμα για εγκατάσταση από τα iPhones και iPads αντίστοιχα. Η αναβάθμιση αναμένεται να κινηθεί με ώρες Αμερικής, οπότε μάλλον θα αρχίσετε να τη βλέπετε διαθέσιμη το απόγευμα. Οι συμβατές συσκευές για τη νέα αναβάθμιση της Apple είναι οι εξής:

Για να προχωρήσετε στην αναβάθμιση, επιλέξτε Settings > General > Software Update > Download and Install.

Τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται έχουν ως εξής:

  1. Νέα FaceTime χαρακτηριστικά: Προστέθηκαν μερικές νέες δυνατότητες στο FaceTime, όπως η δυνατότητα να στέλνετε στους φίλους σας ένα link για να συνδεθούν μαζί σας στο FaceTime, ακόμα κι αν δεν έχουν iPhone και διαθέτουν μόνο κάποια Windows ή Android συσκευή, κάνοντας πρακτικά το FaceTime διαθέσιμο σε όλους, ενώ η κλήση παραμένει κρυπτογραφημένη.
  2. Νέα Memoji: Μπορείτε πλέον να διαλέξετε ρούχα για το Memoji σας και νέα αυτοκόλλητα, με πολύχρωμα αξεσουάρ για το κεφάλι.
  3. Συλλογές φωτογραφιών: Οι πολλαπλές φωτογραφίες στο Messages θα εμφανίζονται ως κολάζ ή ως μία συλλογή εικόνων την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε με swipe. Έπειτα μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στη βιβλιοθήκη σας με λίγα taps.
  4. Ανασχεδιασμένες ειδοποιήσεις: Πλέον τα notifications θα έχουν νέο design, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών των επαφών καθώς και μεγαλύτερα εικονίδια εφαρμογών για να ξεχωρίζουν ευκολότερα.
  5. Χάρτες: Τα Maps προσφέρουν πλέον μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ένα χάρτη οδήγησης ο οποίος αναφέρει συνθήκες κίνησης και περιστατικών.
  6. Extensions: Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε επεκτάσεις του Safari στο iPhone και όπως και στα Macs, εσείς επιλέγετε πότε αυτές οι επεκτάσεις θα είναι ενεργές.
  7. Ιδιωτικότητα: Το iOS 15 προσφέρει αυξημένη επίγνωση στο χρήστη για το πώς οι εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, σας προστατεύει από ανεπιθύμητη συλλογή δεδομένων και σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στο τι θέλετε να μοιραστείτε.
  8. iCloud+: Έρχεται να προσθέσει στο iCloud το Private Relay, το Hide My Email και υποστήριξη HomeKit Secure Video.
  9. Hide My Email: Παράγει άμεσα τυχαία emails τα οποία προωθούνται στο προσωπικό σας inbox, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να δώσετε το πραγματικό σας email όταν κάνετε εγγραφή σε κάποιο website ή κάποιο newsletter.
  10. Focus: Επιτρέπει στους χρήστες να θέσουν διαφορετικές προτιμήσεις ειδοποιήσεων αναλόγως της δραστηριότητάς τους κάθε στιγμή. Οι iMessage επαφές σας θα ενημερώνονται για το status σας για να καταλάβουν γιατί δεν απαντάτε στα μηνύματα.
  11. Live Text: Πλέον μπορείτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση κείμενο που προέρχεται από φωτογραφίες.
  12. Το iOS 15 θα προσφέρει επιπλέον προστασία από την κλοπή. Θα επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν ένα χαμένο ή κλεμμένο iPhone, ακόμα κι αν σε αυτό έχει γίνει επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Όσον αφορά το πότε πρέπει να κάνετε την αναβάθμιση, το ιστορικό της Apple έχει δείξει πως πάντα στην αρχή υπάρχουν ορισμένα προβλήματα και bugs. Αν κρίνουμε από το iOS 14, τα περισσότερα λύνονται μέσα στην πρώτη εβδομάδα, οπότε θα προτείναμε να περιμένετε μία με δύο εβδομάδες για να αναβαθμίσετε. Μην περιμένετε πολύ όμως, καθώς η νέα έκδοση λογισμικού περιλαμβάνει και κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Πηγή: unboxholics.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου