Ανεμβολίαστο το 60% των πολιτών σε Μακεδονία και Θράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η Βόρεια Ελλάδα ξανά στο επίκεντρο της πανδημίας!

Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται και πάλι η Βόρεια Ελλάδα, όπου την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων.

Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη, αύξηση κατά 60% είχαμε στην Κοζάνη και περίπου 40% στη Δράμα, στον Έβρο και στην Πιερία.

Το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη εμφανίζει μια ηπιότερη μεν, αλλά σαφή σταδιακή αύξηση, καθώς το τελευταίο επταήμερο έχει υπερδιπλάσιο μέσο κυλιόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων, αναλογικά με τον πληθυσμό της σε σχέση με την Αθήνα.

Η σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα ανησυχεί ιδιαίτερα την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, γιατί προμηνύει αύξηση της νοσηρότητας και της επιβάρυνσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η αύξηση αυτή δεν είναι τυχαία, αφού από τις 17 περιφερειακές ενότητες που υπάγονται στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης μόνο τρεις έχουν υπερβεί το 50% σε εμβολιαστική κάλυψη και συγκεκριμένα η Θάσος με 56,19%, η Καστοριά με 52,83% και η Κοζάνη με 50,12%, ενώ από τις υπόλοιπες περιοχές η Θεσσαλονίκη έχει 50% και οι άλλες κινούνται στο 40% – 45%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, την Πέμπτη νοσηλεύονταν με κορονοϊό στις απλές κλίνες 240 άτομα, από τα οποία τα 192 ήταν ανεμβολίαστα, ενώ στις κλίνες ΜΕΘ 59 άτομα, από τα οποία τα 55 ήταν ανεμβολίαστα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι 54 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα δεν είχαν εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου