Την Κυριακή 19/9 οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

   


Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 19η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης για τον εορτασμό της ημέρας ορίστηκε να γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 οι εξής εκδηλώσεις:

 -Στις 8:00 επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ΄Σ. Στρατού και του Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.

 -Στις 10.15 επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Θα ακολουθήσει ομιλία από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κ. Στυλιανίδου Ευμορφία.

 -Στις 10:45 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, τους βουλευτές, το Στρατηγό Διοικητή Δ΄ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Λιμενάρχη Πόρτο-Λάγους, το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ξάνθης, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, το Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενημερώνοντας έγκαιρα την αρμόδια υπηρεσία στο τηλ.: 2541350111 & 2541350103.

  Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 παρακαλούμε να βρίσκεται μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε Φορέα ή Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου