Ξάνθη: Την Κυριακή στο Καρυόφυτο η εκδήλωση μνήμης των σφαγιασθέντων από στρατεύματα Κατοχής το 1944

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι φετινές εκδηλώσεις για το Μνημόσυνο του άδικου σφαγιασμού των κατοίκων του Καρυοφύτου από τους Βουλγάρους, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, θα πραγματοποιηθούν την 26 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, Βουλγαρικό Στρατιωτικό Απόσπασμα, έλαβε εντολή να εκτελέσει τους Έλληνες Χριστιανούς κατοίκους του Καρυόφυτου και να κάψει το χωριό. Έτσι κι έγινε και τριάντα οκτώ (38) αθώοι Έλληνες εσφάγησαν και μαζί με αυτούς και ο Βούλγαρος Πρόεδρος του χωριού.

Για το Μνημόσυνο ορίζουμε να γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Ώρα 10:15 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Καρυοφύτου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ.

Ώρα 10:30 Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ και αμέσως μετά ακολουθεί ομιλία για το χρονικό της ημέρας.

Ώρα 10:45 Κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, τους βουλευτές, το Στρατηγό Διοικητή Δ ́ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Λιμενάρχη Πόρτο-Λάγους, το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ξάνθης, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Καρυοφύτου, το Σύλλογο Απογόνων Προσφύγων Άνω Καρυοφύτου, το Σύλλογο Καρυοφυτιανών, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου