Τι κάνουν στο σώμα σου 10 λεπτά γυμναστικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Και αυτό γιατί σε αντίθεση με όσα ίσως πιστεύεις, έρευνα δείχνει ότι μπορείς να αντλήσεις ένα πλήθος από οφέλη ακόμη και με ελάχιστο χρόνο γυμναστικής.

Τι εννοούμε όταν λέμε ελάχιστο; Δέκα λεπτά την ημέρα!

Υπάρχουν, όμως, δύο όροι: Ο πρώτος είναι να γυμνάζεσαι κάθε μέρα. Και ο άλλος να επιλέγεις γυμναστική υψηλής έντασης, όπως είναι το τρέξιμο ή τα προγράμματα HIIT.

Ο λόγος που τέτοιου είδους προπονήσεις είναι πιο αποτελεσματικές;

Αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό σε μικρό χρονικό διάστημα και έτσι σου προσφέρουν τα οφέλη ενός πλήρους προγράμματος εκγύμνασης.

Για να δούμε και ποια είναι αυτά.

Βελτιωμένη καρδιακή υγεία

Έρευνα του PLOS ONE έδειξε ότι τα οφέλη μιας δεκάλεπτης προπόνησης ΗΙΙΤ καθημερινά για την καρδιά σου είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι νομίζεις. Οι συμμετέχοντες της έρευνας, που ήταν υπέρβαροι άνδρες και γυναίκες που ακολουθούσαν καθιστικό lifestyle, είδαν μέσα σε έξι εβδομάδες την αρτηριακή τους πίεση να μειώνεται και την αερόβια ικανότητά τους να αυξάνεται σημαντικά!

Μακροζωία

Ναι, ναι, μακροζωία. Σύμφωνα με την Public Health England και το Royal College of GPs, αρκεί να περπατάς δέκα λεπτά την ημέρα με γρήγορους ρυθμούς για να μειώσεις κατά 15% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Οξυμένος νους

Τα στερεότυπα για τους «χαζούς» αθλητικούς τύπους έχουν καταρριφθεί προ πολλού. Το μυαλό σου καταφέρνει να αποφορτιστεί από τις αμέτρητες σκέψεις και το άγχος της καθημερινότητας όταν γυμνάζεσαι, ενώ μελέτη του 2017 ανακάλυψε ότι αυτά τα 10 λεπτά αρκούν για να το ακονίσουν.

Μυϊκή ενδυνάμωση

Θέλεις γράμμωση αλλά δεν έχεις χρόνο; Διάλεξε δεκάλεπτα προγράμματα υψηλής έντασης και θα δεις σύντομα τους μυς σου να ανταποκρίνονται. Απλώς φρόντισε οι ασκήσεις να είναι σε ένα επίπεδο που να μπορείς όντως να ακολουθήσεις και βεβαιώσου ότι τις εκτελείς προσεκτικά ώστε να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Πηγή: in.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου