Καταστροφή χωρίς τέλος σε Εύβοια και Ηλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα σε πύρινο κλοιό η Εύβοια – Παραμένει σε εξέλιξη το μέτωπο στην Ηλεία – Σε ύφεση τα μέτωπα στην Αττική

Συνεχίζεται για έβδομη ημέρα η τραγωδία με τη φωτιά στην Εύβοια με το πύρινο μέτωπο να καίει τα πάντα στο πέρασμά του στα βόρεια του νησιού ενώ προβλήματα παραμένουν και στη νότια πλευρά του μετώπου. Η μεγαλύτερη μάχη που δίνεται από πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους είναι η φωτιά να μην φτάσει στην Ιστιαία από τα βόρεια και να μην επεκταθεί στο Καντήλι στα νότια.

Σε πύρινο κλοιό παραμένουν τα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες. Ειδικά στο Πευκί καταγράφονται συγκλονιστικές εικόνες με ανθρώπους να βρίσκονται μέσα σε φέρι μποτ για το ενδεχόμενο εκκένωσής τους.

Τις τελευταίες ώρες, κάτοικοι στο Αρτεμίσιο και στις Γούβες αντιστέκονται και τα χωριά αντέχουν. Περιφερειακά, σπίτια έχουν καεί, αλλά οι πυρήνες των χωριών παραμένουν αλώβητοι. Αντίθετα, οι αναζωπυρώσεις ήταν πολλές σχεδόν σε όλη την έκταση των καμένων περιοχών και στις περισσότερες περιπτώσεις σήμανε συναγερμός: σε Αγία Άννα, Βασιλικά, Ψαροπούλι, Αγιά Νικόλαο.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν, επίσης, στα χώρια Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την εξάπλωσή τους.

Την ίδια ώρα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Γορτυνίας, στη βορειοδυτική Αρκαδία καθώς εκκενώθηκαν ακόμα δύο οικισμοί και η φωτιά απείλησε τον οικισμό Λιβαδάκι.

Όσο για την Αττική η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά συνεχίζει να βελτιώνεται με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας να περιπολεί στις περιοχές όπου οι πυρκαγιές βρίσκονται σε ύφεση, για την πρόληψη τυχόν αναζωπυρώσεων και την επίβλεψη του πεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου