Δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ για τη μειονότητα της Θράκης: «Στην Ελλάδα είναι έγκλημα να δηλώνεις Τούρκος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


«Το μόνο έγκλημά είναι πως πρόκειται για Τούρκους στην Ελλάδα. Η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης». Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, παρουσιάζει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ως «διωκόμενη» από τις ελληνικές Αρχές, εξαιτίας της πρόσφατης αναστολής λειτουργίας 12 μειονοτικών σχολείων, εξαιτίας έλλειψης μαθητών.

Mεταξύ άλλων το προκλητικό δημοσίευμα αναφέρει: «Με τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει στο εκπαιδευτικό σύστημα στη Δυτική Θράκη, η Ελλάδα, μειώνει την ποιότητα εκπαίδευσης των Τούρκων μαθητών. Κλείνει σχολεία και ενώσεις, δημιουργεί ανισότητα στην πολιτική εκπροσώπηση και τη δημόσια απασχόληση, θέτει διάφορα εμπόδια για να αποτρέψει τους ανθρώπους να γίνουν οικονομικά ισχυρότεροι και το πιο σημαντικό, αναγκάζει τη μειονότητα να αρνηθεί την εθνική της ταυτότητα. Είναι αδύνατο να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα» σημειώνει το προκλητικό δημοσίευμα, που αν και κάνει αναφορά στη «Συνθήκη της Λωζάνης» του 1923, παραβλέπει πως ορίζει τη μειονότητα στη Θράκη ως μουσουλμανική και όχι ως τουρκική».

Το φιλοκυβερνητικό τουρκικό μέσο κατηγορεί την Ελλάδα πως από το 2011 έκλεισε 65 μειονοτικά σχολεία στη Θράκη, ενώ  κάνει αναφορά και στον εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας, Αχμέτ Σαδίκ.

Μιλώντας για «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης, το δημοσίευμα, παρουσιάζει τον Σαδίκ, ως «εθνικό ήρωα»,  και χαρακτηρίζει «ύποπτο» τον θάνατό του το 1995.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου