Ματ όψη και το καλοκαίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η δροσιά που εκπέμπει ένα ξεκούραστο και καλά ενυδατωμένο πρόσωπο είναι το ζητούμενο των περισσότερων γυναικών σε κάθε ηλικία. Ωστόσο, για να την αποκτήσουμε, πρέπει η φροντίδα μας να συμβαδίζει με την κάθε εποχή του χρόνου. Ετσι το καλοκαίρι καλούμαστε να κάνουμε κάποιες δραστικές αλλαγές στην beauty ρουτίνα μας και να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα δραστικά συστατικά, τα οποία θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας.
Τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα στην όψη μας που προκαλούνται από την αύξηση της θερμοκρασίας και από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι η υπερβολική λιπαρότητα και γυαλάδες, η αλλοίωση του μακιγιάζ με το πέρασμα της ώρας, τα μαύρα στίγματα και σπιθουράκια.

Αποφεύγουμε: Τα πολλά layerings προϊόντων ομορφιάς, τις εντατικές θεραπείες προσώπου αλλά και τον καθαρισμό με σαπούνι πάνω από 2 φορές την ημέρα, καθώς επιβαρύνουν το δέρμα και διεγείρουν την παραγωγή σμήγματος, με αποτέλεσμα την υπερβολική λιπαρότητα και γυαλάδες.

1 Καθαρισμός

Κάθε σωστή και ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας ξεκινάει με τον σωστό καθαρισμό, προσαρμοσμένο σε κάθε εποχή. Το καλοκαίρι ιδανικό είναι ένα δροσερό και ανάλαφρο νερό καθαρισμού με μικύλλια που απευθύνεται στον τύπο μας.
Αν έχουμε μεικτό / λιπαρό δέρμα με ευαισθησίες, τότε ένα προϊόν εμπλουτισμένο με ιαματικό νερό θα προσφέρει εντατικό καθαρισμό καθώς αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τους ρύπους από πρόσωπο και μάτια, ενώ παράλληλα χαρίζει ματ αποτέλεσμα, ενδυναμώνοντας τον επιδερμιδικό φραγμό.
Αν έχουμε ξηρό δέρμα ή έχουμε τάση για αφυδάτωση, τότε ένα διφασικό νερό καθαρισμού με κάποιο ενυδατικό έλαιο είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή μας.

2 Μάσκα για βαθύ καθαρισμό

Μία με δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιούμε μια μάσκα με άργιλο που θα εξυγιάνει και θα ξεμπλοκάρει σε βάθος τους πόρους από το σμήγμα, τον ιδρώτα και τα κατάλοιπα προϊόντων μακιγιάζ. Την εφαρμόζουμε μετά τον βραδινό καθαρισμό σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Περιμένουμε όση ώρα γράφουν οι οδηγίες της και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, τρίβοντας απαλά τις περιοχές που έχουμε τυχόν μαύρα στίγματα. Το δέρμα μας θα γίνει πιο απαλό, με ματ όψη και λιγότερο ορατούς πόρους.

3 Πιο ελαφριά ενυδάτωση

Ανάλογα με τον τύπο μας, αντικαθιστούμε την ενυδατική μας με μια πιο ελαφριά εκδοχή σε μορφή τζελ, εμπλουτισμένη με αντιοξειδωτικά, ώστε να ενισχύει την ενέργεια της επιδερμίδας και να προσδίδει άμεσα δροσερή όψη. Ωστόσο, επειδή ακόμα και η μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να είναι αφυδατωμένη, επιλέγουμε μια εξειδικευμένη σύνθεση εναντίον της αφυδάτωσης, αλλά με πιο ανάλαφρη υφή, όπως αυτή ενός σέρουμ ή μιας λεπτόρρευστης κρέμας.

4 Αποτοξίνωση το βράδυ

Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, μετά τον καθαρισμό, απλώνουμε έναν εξειδικευμένο ορό ή έλαιο με πλούσια αντιοξειδωτική και αποτοξινωτική δράση. Μια φυσική σύνθεση με έλαιο σταφυλιού και τριαντάφυλλου, καθώς και αναπλαστικά αιθέρια έλαια, όπως αυτό της λεβάντας, προωθούν την κυτταρική ανανέωση και απομακρύνουν τις τοξίνες από την επιδερμίδα. Ετσι την ενισχύουμε καθημερινά απέναντι στις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν η ηλιακή ακτινοβολία, η ρύπανση ή ακόμα και το στρες. Το επόμενο πρωί η όψη μας θα είναι ορατά αναζωογονημένη και θα ακτινοβολεί από υγεία.

5 Αποκτάμε ματ όψη

Η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων θα βοηθήσουν σημαντικά να ελέγξουμε τη λιπαρότητα και τις υπερβολικές γυαλάδες όσο κι αν ανέβει η θερμοκρασία. Ετσι, είτε κάνουμε μακιγιάζ είτε όχι, χρησιμοποιούμε μια εξειδικευμένη σύνθεση με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση που βελτιώνει την όψη των πόρων χωρίς να τους μπλοκάρει. Ταυτόχρονα ελέγχει τη λιπαρότητα χαρίζοντας ματ αποτέλεσμα για ώρες. Για πρακτικούς λόγους, ιδανική είναι μια compact συσκευασία με καθρέφτη και αντιμικροβιακό σφουγγαράκι για εύκολη εφαρμογή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ.

6 Ματ αντηλιακή προστασία

Το πιο βασικό και απαραίτητο καλλυντικό όλον τον χρόνο και ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το αντηλιακό και δεν πρέπει να το αποφεύγουμε επειδή ανησυχούμε μην προκαλέσει έξτρα λιπαρότητα. Μια αντηλιακή κρέμα προσώπου, ανάλογη με τον τύπο μας, που συνδυάζει την αποτελεσματική ηλιοπροστασία με τη φροντίδα και χαρίζει ματ όψη είναι το ζητούμενο. Προτιμάμε τις εξειδικευμένες ματ λεπτόρρευστες συνθέσεις που ελέγχουν το σμήγμα, καθώς και εκείνες που αποκτούν υφή πούδρας όταν απλωθούν στο δέρμα.

7 Μακιγιάζ, το σταθερό

Το μότο μας είναι το less is more. Προτιμάμε το ελαφρύ μακιγιάζ αποφεύγοντας τα πολλά layers και τις «βαριές» συνθέσεις. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ΒΒ ή CC κρέμα ή ένα compact αντηλιακό, που όχι μόνο προσφέρει ελαφρύ χρώμα και λάμψη υγείας, αλλά καλύπτει τις ανάγκες μας για ενυδάτωση και προστασία χάρη στον αντηλιακό του δείκτη. Τέλος, η αδιάβροχη μάσκαρα είναι must για να έχουμε όμορφες βλεφαρίδες χωρίς μουντζούρες όλη την ημέρα.

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου