Τουρισμός – Τουρκία: Στη «μαύρη λίστα» της Γερμανίας και ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Γερμανία και ΗΠΑ βάζουν την Τουρκία, στις χώρες υψηλού κινδύνου σχετικά με την πορεία της πανδημίας, και προειδοποιούν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν εκεί.

Συγκεκριμένα, την Τουρκία πρόσθεσαν σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), στις χώρες που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων Covid-19.

Συγκεκριμένα, τα CDC πρόσθεσαν την Τουρκία στο “Επίπεδο 4: Πολύ Υψηλό” επίπεδο Covid-19.

Αντίθετα τα CDC χαλάρωσαν τις συστάσεις και την ταξιδιωτική τους οδηγία για την Ινδία, κατεβάζοντας την στο “Επίπεδο 2: Μέτριο”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέβαλε στις 30 Απριλίου νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Ινδία λόγω της επιδημίας Covid-19, απαγορεύοντας την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες στους περισσότερους μη Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονταν στην Ινδία τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Επιπλέον, τα άτομα που εισέρχονται στη Γερμανία από την Τουρκία και δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για πέντε έως δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), οι μολύνσεις από κορονοϊό, που πιθανόν προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια ταξιδιού, παίζουν αυξητικό ρόλο στη διαδικασία μόλυνσης στη Γερμανία. Η Τουρκία, μαζί με άλλες χώρες, αναφέρθηκε ιδιαίτερα συχνά ως πιθανή χώρα μόλυνσης σε έκθεση του RKI στα τέλη Ιουλίου.

Ως χώρες και περιοχές υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται από το RKI εκείνες οι οποίες παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό. Σε αντίθεση με το παρελθόν, καθοριστικός δεν είναι πλέον μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων. Άλλα κριτήρια είναι η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού, η επιβάρυνση του συστήματος υγείας σε μια χώρα ή η έλλειψη δεδομένων για την κατάσταση του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου