Μιχαήλ Αμοιρίδης: Πρόληψη και για την πυροπροστασία της Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μ. Αμοιρίδης αναδεικνύει την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας της Ξάνθης που γειτνιάζει άμεσα με τον οικιστικό ιστό της πόλης.
Επισημαίνει δε ότι οι φωτιές στην Εύβοια δεν έχουν να κάνουν με τις ανεμογεννήτριες γιατί υπάρχει ήδη το θεσμικό πλαίσιο τοποθέτησης τους και άρα δεν χρειαζόταν να καεί το νησί για αυτόν τον λόγο.

Αναφέρει σχετικά στην ανάρτηση του
Η χώρα παλεύει και περνάει δύσκολες ώρες. Αλλά παλεύει και βάζει προτεραιότητες πρώτα η ανθρώπινη ζωή. Θα βάζατε τον πυροσβέστη αδελφό, σύζυγο, φίλο, μέσα στο δάσος αβασάνιστα να σβήσει φωτιά με κίνδυνο να περικυκλωθεί από αυτήν ή θα οργανώνατε γραμμή άμυνας σε πιο ασφαλές σημείο; και εάν κάηκαν τεράστιες εκτάσεις και αρκετά σπίτια είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε δράματα όπως στο Μάτι.

Το περιβάλλον θα επανέλθει, οι περιουσίες θα αποζημιωθούν και θα δοθούν ενισχύσεις να ξαναχτιστούν.

Η έλλειψη αντιπυρικών ζωνών και μόνιμων  δικτύων πυρόσβεσης σε οικισμούς με περιαστικά δάση είναι εμφανής και αυτό βαραίνει τις πλάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατά τόπους δασαρχείων. Συμβαίνει και στην Ξάνθη, όπου σε ανάλογη περίπτωση μπορούμε να φανταστούμε τις πιθανότητες παρόμοιας εξέλιξης, και μην επαναπαυόμαστε, στην Εύβοια άνθρωποι 80-90 ετών έλεγαν ότι πρώτη φορά είδαν τέτοιο πράγμα.

Ένα τελευταίο : Ανεμογεννήτριες επιτρεπόντουσαν μέσα σε δάση και δεν χρειαζόταν να καούν συνεπώς δεν είχαν συμφέρον να κάψουν τίποτα οι ενδιαφερόμενες εταιρείες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου