Δήμαρχος Ιάσμου: Προκαλεί με πολιτικούς τσαμπουκάδες – Με τις πλάτες ποιων;

Δεν υπάρχουν σχόλια


*Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης

Το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο γράφων – ιδρυτής του, μέχρι σήμερα, έχουν δώσει σκληρή μάχη σε κάθε επίπεδο, για την ισονομία και ισοπολιτεία στη Θράκη.

Εδωσαν μάχες εντός και εκτός θεσμικών οργάνων, να σταματήσει η εργαλειοποίηση της Μουσουλμανικής Μειονότητας και απο Ελληνικής πλευράς σε ότι αφορά την ψηφοθηρία αλλά και απο Τουρκικής πλευράς, σε ότι αφορά τον επιχειρούμενο εκτουρκισμό της.

Ημασταν απο αυτούς, που έβαλαν κυριολεκτικά πλάτη, για να πέσουν οι μπάρες στα ορεινά πομακοχώρια, για να ανοίξουν επιπλέον σχολεία στα χωριά, να ενισχυθούν τα ιεροσπουδαστήρια, να έχουν ισα δικαιώματα τα μουσουλμανόπαιδα στην παιδεία και στο επιχειρείν.

Ποτέ δεν είδαμε την Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα, ως “πολίτες δεύτερης κατηγορίας”, σε αντίθεση με τους επονομαζόμενους “ηγέτες” τους, που τους θέλουν υποβαθμισμένους, αγράμματους, αναλφάβητους, θρησκόληπτους, για να περνάνε τα μηνύματα και τις πολιτικές τους, πάντα για ίδιον όφελος!

Επίσης, ο γράφων έδωσε σκληρή μάχη – και το πλήρωσε ακριβά κάποτε αυτό – για να μπορούν σήμερα να εκλέγονται ελεύθερα όλοι όσοι επιθυμούν να πολιτεύονται απο τη Μουσουλμανική Μειονότητα, διότι ως Έλληνες πολίτες, έχουν το Συνταγματικό Δικαίωμα του “Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι”.

Ολα μέχρις εδώ θεωρώ υποχρέωσή μου να τα τονίσω, διότι τα όσα παρακάτω θα σχολιάσω και θα αναφερθώ, θα πρέπει να διαβαστούν και μόνο με βάση τα προαναφερόμενα. Κάθε άλλη ερμηνεία θα είναι εκ του πονηρού…

Το “Φαινόμενο” Οντέρ – Δήμαρχος Ιάσμου

Ενας απο τους ανθρώπους που στήριξε το Θρακικό Πρακτορείο, για τις πολιτικές του επιλογές και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε συγκεκριμένες περιπτώσεις ως Δήμαρχος, αν και ανήκει στην Μουσουλμανική Μειονότητα, είναι ο Οντέρ Μουμίν, Δήμαρχος Ιάσμου, του Νομού Ροδόπης.

Νέος, με βλέψεις, με ερείσματα στη Μειονότητα, πήρε όντως κάποιες φορές ώριμες αποφάσεις, που ξεπερνούσαν την μικροπολιτική κατάσταση της περιοχής του και έβγαλε απο τον άμεσο τοπικισμό το Δήμο στον οποίο ηγείται.

Ομως, τελευταία, φαίνεται ότι τόσο ο “ίλιγγος της εξουσίας”, όσο και οι σχέσεις που έχει δημιουργήσει με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής – άρα και με την Τουρκία, τον έχουν κάνει να χάσει τον έλεγχο και να απειλεί τους πάντες και τα πάντα που διαφωνούν μαζί του!

Εκτός απο δικομανής, ο κ. Οντέρ εξαπολύει απειλές προς πάσα κατεύθυνση, με τρόπο υποτιμητικό, όχι πολιτικό και κυρίως προσωποποιεί την πολιτική κατάσταση στον Ιασμο, φέρνοντας χριστιανούς και μουσουλμάνους σε άμεση κόντρα άνευ λόγου και αιτίας…

Λέτε;

Πιστεύω πως και λόγο έχει και αιτία!

Μπορεί να επικαλείται τη δύναμη που του δίνει η σημερινή του ηγετική θέση στο Δήμο, όμως ξεχνά ο κ. Οντέρ ότι είναι αιρετός Δήμαρχος και ως έτσι αύριο μπορεί να βρεθεί εκεί απ’ όπου ξεκίνησε.

Το να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να πολιτευτεί μετέπειτα στον Κοινοβουλευτικό στίβο, είναι δικαίωμά του, αλλά δεν μπορεί να αμαυρώνει υπολήψεις και δεν μπορεί να σπηλώνει πρόσωπα της περιοχής του, για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι άνευ προηγουμένου δηλώσεις του στις 30 Ιουλίου:

“Χριστίνα, Ηλία
Με τη βοήθεια του Θεού, όλων των συνδημοτών μου, που ανήκουν στο Συνταγματικό τόξο, που πιστεύουν στη δημοκρατία, αποδοκιμάζουν τα άκρα, θα οδηγήσω στις επόμενες εκλογές την παράταξη σας, <<το ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ>>, σε ποσοστό κάτω του 10 %, δηλαδή σε πολιτικό αφανισμό.

  

Το πιστεύω ακράδαντα.
Το θεωρώ θεσμική υποχρέωση.
Επιβεβλημένη αποστολή για τις επόμενες γενιές.
Ξέρετε και μάθατε. Ό, τι λέω, το κάνω και πράξη.

Δήμαρχος Ιάσμου”

Ο κ. Οντέρ λοιπόν, αντί προσωπικής ανακοίνωσης, υπογράφει με τον θεσμικό του ρόλο, αυτό του “Δημάρχου Ιάσμου”.

Ποιος τον νομιμοποιεί γι’ αυτό;

Θεσμικά κανείς και αυτό είναι βέβαιο!

Απο που λοιπόν αντλεί αυτό το δικαίωμα;

Οι πλάτες του Προξενείου και οι άλλοι…

Ο Δήμαρχος Οντερ Μουμίν, έχει απασχολησει πολλές φορές τα Μέσα Ενημέρωσης, με την φιλοτουρκική συμπεριφορά, με τις επι τουρκικού εδάφους ανθελληνικές δηλώσεις του, με τη διπροσωπία του, με τις συνεχείς εμφανίσεις και φωτογραφίσεις με παράνομες “Τουρκικές Ενώσεις”, με τούρκους πολιτικούς που επισκέπτονται τη Θράκη και όχι μόνο…

Είναι εμφανές, ότι ο κ. Οντερ Μουμίν, ως Δήμαρχος Ιάσμου, παρ’ όλο που έχει ΟΡΚΙΣΘΕΙ να υπηρετεί τα Ελληνικά Συνταγματικά Συμφέροντα, παραβαίνει καθημερινά τον όρκο του, και εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, θέλοντας εμφανώς να μετατρέψει το Δήμο Ιάσμου, έναν “τουρκικό θύλακα” εντός ελληνικού εδάφους.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που χρηματοδοτούνται εμμέσως άνθρωποι – επαγγελματίες του προξενείου, με την αιτιολογία της ισότιμης αντιμετώπισης της αγοράς, όπως δεν είναι και λίγες οι φορές, που ο Δήμαρχος Ιάσμου, προκαλεί με τις κινήσεις και συμπεριφορές του το χριστιανικό στοιχείο στην περιοχή.

Το ότι οι δημόσιες σχέσεις που ασκεί, κάνοντας εμφανίσεις ακόμη και σε ιερούς ναούς, αυτό δεν τον κάνει λιγότερο επιθετικό ή δεν μπορεί να πείσει κανέναν πλέον ότι δεν επιθυμεί τον απόλυτο εκτουρκισμό της περιοχής του.

Ποιους όμως – πλην προξενείου – εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση και απο ποιούς απολαμβάνει “ασυλία” ο Δήμαρχος Ιάσμου;

Ο κ. Οντέρ, δεν ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα υποτασσόμενος άμεσα στο Τουρκικό Προξενείο. Μάλιστα στην αρχή δεν έχαιρε και της εκτίμησης των τούρκων αξιωματούχων. Επίσης, η κόντρα του με τοπικούς βουλευτές ήταν τόσο μεγάλη, που ζήτησε να έχει και την “συμπαράσταση” κάποιων παραγόντων, την οποία και βεβαίως ξεπούλησε με το “καλημέρα”, όταν κατάφερε να διεισδύσει στα άδυτα της Τουρκικής Προπαγάνδας και να γίνει “γρανάζι” της…

Η απαξίωση Χριστιανών Αυτοδιοικητικών

Ο… “πολυμήχανος” και “αδίστακτος” – όπως τον ονομάζουν ομόθρησκοί του – Δήμαρχος Ιάσμου, παίρνοντας δύναμη απο το διπλό πρόσωπο που συνεχίζει να έχει ενώπιον όλων όσων ζουν και δρουν στην περιοχή του, απαξιώνει και απειλεί ότι βρεθεί μπροστά του, ως σαν ένας άλλος “κωμικοτραγικός οδοστρωτήρας” της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας!

Ο Οντέρ Μουμίν, έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

Ο Οντέρ Μουμιν, έχει εξαπολύσει έναν ψυχολογικό πόλεμο, τον οποίο οφείλει να σταματήσει.

Ο Οντέρ Μουμιν, οφείλει να αντιληφθεί καταρχήν ότι βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος και οι πολιτικές του ρητορίες τύπου του “μέντωρά του” Ερντογάν, δεν έχουν πέραση στην Ελληνική Θράκη και στον Ιασμο.

Ο Οντέρ Μουμίν, εκλέχθηκε για να υπηρετεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ και όχι να λειτουργεί ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ.

Ο Οντέρ Μουμίν, αν δεν αντέχει την αλήθεια, αν δεν αντέχει τον αντίλογο, αν δεν αντέχει την Ελληνική Δημοκρατία και όχι την ασυδωσία που ο ίδιος υπηρετεί, μπορεί να αποχωρήσει του αξιώματός του!

Είναι η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟ ΙΑΣΜΟΥ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου