Ερντογάν: “Δεν θα γίνουμε αποθήκη μεταναστών”!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η Τουρκία έχει 4 εκατ. πρόσφυγες μόνο από τη Συρία, δε θα δεχθεί άλλους, διεμήνυσε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του ενδεχομένου νέου προσφυγικού κύματος από το Αφγανιστάν.

Όπως έγινε γνωστό, ο τούρκος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επικοινωνήσουν για το ζήτημα του Αφγανιστάν και των προσφυγικών ροών στις 7.30 το απόγευμα.

Όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του (AKP), ο Ερντογάν επιτέθηκε στην Ευρώπη για το προσφυγικό, αποδοκιμάζοντάς την επειδή «σφραγίζει σκληρά» τα σύνορά της για να… προστατεύσει την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της.

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους Ευρωπαίους φίλους μας το γεγονός ότι η Ευρώπη, που έχει γίνει το κέντρο έλξης εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν μπορεί να μείνει έξω από το (προσφυγικό) πρόβλημα, σφραγίζοντας σκληρά τα σύνορά της για να προστατεύσει την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της. Επιπλέον, με αυτή τη στάση, η Ευρώπη όχι μόνο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αλλά γυρίζει την πλάτη στις ανθρωπιστικές αξίες. Η Τουρκία δεν έχει καθήκον, ευθύνη ή υποχρέωση να είναι η αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

Πηγή:skai.gr


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου