Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Χωριά έχουν παραδοθεί στις φλόγες

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στη Λίμνη Εύβοιας, με τους κατοίκους της περιοχής να ζουν εφιαλτικές στιγμές.

Συνεχίζονται οι εκκενώσεις χωριών, ενώ εφιαλτική είναι η κατάσταση αυτήν την ώρα σε Ροβιές, Κουρκουλούς και Δρυμώνα. Στη διάρκεια της μάχης με τις φλόγες τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας evima.gr, πολίτες έχουν αποκλειστεί από τη φωτιά και υπάρχει άμεση ανάγκη να μεταφερθούν με καράβι. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπάρχουν έγκυες, μωρά και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τον καπνό.

Στις Ροβιές αυτή την ώρα υπάρχει ferry boat για να μεταφέρει τους πολίτες που βρίσκονται εκεί.

Ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς έρχεται από τη βόρεια πλευρά με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή σε αρκετά σημεία. Οι φλόγες κάλυψαν ακόμη και το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο στις Ροβιές δημιουργώντας μια ζώνη προστασίας για τα σπίτια οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο την άμυνα των πυροσβεστών απέναντι στις φλόγες.

Εκτός από τις Ροβιές η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο χωριό Κουρκουλοί και κατευθύνεται πλέον προς Σκεπαστή, ενώ το άλλο μέτωπο σταμάτησε λίγο πριν το Μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ. Άλλη εστία είναι στη Δαμιά, ενώ υπάρχει μία ακόμη στο Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαυΐδ.

«Βοηθήστε μας για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

«Εκλιπαρούμε την Πολιτεία για άμεση ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», τονίζει σε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος Λίμνης, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, χαρακτηρίζοντας «απελπιστική» την κατάσταση.

Τις τελευταίες ώρες Παλαιοχώρι και Δάμια δοκιμάζονται ιδιαίτερα καθώς οι φλόγες περνούν μέσα στα χωριά, ενώ την ίδια στιγμή εκτός από τους τραυματισμούς των 3 πυροσβεστών και τη μεταφορά τους με ελαφρά εγκαύματα στο ΚΥ Μαντουδίου, οι πυκνοί καπνοί έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς κατοίκους του χωριού Κουρκουλοί και ορισμένοι από αυτούς ήδη έχουν καταφύγει στο κέντρο υγείας Μαντουδίου.

20.000 καμένα στρέμματα

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 20.000 καμένα στρέμματα, εντός των οποίων υπάρχουν σπίτια, τουριστικά καταλύματα, αποθήκες κ.ά.

Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αργύρης Λιάσκος ενημέρωσε ότι είναι τουλάχιστον 150 τα σπίτια τα οποία έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

«Η φωτιά είναι μεγάλη, είναι δύσκολη. Δουλεύαμε όλη νύχτα, η πυροσβεστική και τα χωματουργικά μηχανήματα για να συγκρατήσουμε τις φλόγες. Τα πτητικά μέσα ήρθαν, αλλά μέχρι πριν λίγη ώρα δεν είχαν δυνατότητα να επιχειρήσουν λόγω του καπνού. Ευτυχώς το πρόβλημα λύθηκε και τώρα επιχειρούν», εξήγησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου