Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: “Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, πειθήνια εντολοδόχος των σχολαρχών και των ιδιοκτητών των κολλεγίων, με την εξοργιστική ανοχή και κάλυψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, εξώθησε εκτός των Ελληνικών Πανεπιστημίων τουλάχιστον 30.000 μαθητές- υποψηφίους φοιτητές.Η θέσπιση των συντελεστών βαρύτητας και η καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για την εισαγωγή των παιδιών σε Πανεπιστημιακές Σχολές αποδυνάμωσε εντελώς τα επαρχιακά Πανεπιστημιακά τμήματα με ευκρινή πλέον στόχο τη μελλοντική αναστολή λειτουργίας τους.

Δεν έλαβαν υπ όψιν τους ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βίωσαν τα παιδιά λόγω της πανδημίας, την αντικατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας από την τηλεκπαίδευση, τις προειδοποιήσεις των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την οδυνηρή και με ποικίλες συνέπειες κατάσταση που θα διαμορφωθεί και προχώρησαν τιμωρητικά και με επίδειξη πυγμής απέναντι στους Ελληνες μαθητές τσαλακώνοντας τις όποιες ευκαιρίες θα τους παρουσιάζονταν και τις όποιες ικανότητες τα παιδιά  διέθεταν για φοίτηση στα ΑΕΙ.

Ενδεικτικά νούμερα που καταδεικνύουν το μέγεθος της κοινωνικής αναλγησίας που διακρίνει τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Κεραμέως προς τους Ελληνες υποψηφίους φοιτητές και φοιτήτριες και αφορούν τις Πανεπιστημιακές Σχολές στην ΑΜ-Θ:

1.Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας καλύφθηκαν 17 θέσεις από τις 293

2.Σχολή Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ορεστιάδας καλύφθηκαν 7 θέσεις από τις 220

3.Σχολή Γλώσσας και Φιλολογίας Παρευξείνιων Χωρών στην Κομοτηνή καλύφθηκαν 54 θέσεις από τις 143

4.Σχολή Ιστορίας και Εθνολογίας στην Κομοτηνή καλύφθηκαν 88 θέσεις από τις 196

5.Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Ξάνθη καλύφθηκαν 52 θέσεις από τις 116

6.Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη καλύφθηκαν 94 θέσεις από τις 192

7.Σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Καβάλα καλύφθηκαν 69 θέσεις από τις 285

8.Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Καβάλα καλύφθηκαν 60 θέσεις από τις 292

9.Σχολή Φυσικής Καβάλας καλύφθηκαν 11 θέσεις από τις 201

10.Σχολή Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας Δράμας καλύφθηκαν 24 θέσεις από τις 196

11.Σχολή Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο καλύφθηκαν 1 θέση από τις 102

12.Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος καλύφθηκαν 0 θέσεις από τις 159

13.Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην Ξάνθη καλύφθηκαν 0 θέσεις από τις 108

Ακόμη πιο ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι φέτος θα φοιτήσουν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καβάλας 582 λιγότεροι από πέρυσι φοιτητές.

Το παράλογο της πολιτικής που ασκούν είναι ότι αποκλείουν τη φοίτηση από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια υποψηφίων που δεν καλύπτουν την ΕΒΕ αλλά δεν έχουν καμία αναστολή να οδηγήσουν τα παιδιά στην αγκαλιά των κολλεγίων, όπου και δεν ζητούνται τέτοιες προϋποθέσεις.

Επειδή το θέμα αφορά τις κοινωνίες όλων των πόλεων της ΑΜ-Θ και είναι βαθύτατα ταξικός κι εκδικητικός αυτός ο αποκλεισμός των υποψηφίων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και μία σωρεία οικονομικών προβλημάτων, λόγω του μειωμένου αριθμού φοιτητών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την αλαζονική και κυνική συμπεριφορά της κ. Κεραμέως, η οποία λειτουργεί ως ο βραχίονας των ιδιωτικών σχολών καθώς και την αναιδή στάση του πρωθυπουργού της χώρας ο οποίος επέλεξε να μεταβεί στις ΗΠΑ για την «εγκατάσταση» της κόρης του σε αμερικάνικο Πανεπιστήμιο γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τον δημόσιο χαρακτήρα της ελληνικής εκπαίδευσης και τους κόπους, τις αγωνίες και τις ελπίδες 30.000 ελληνικών οικογενειών.

Στην αρχαία ελληνική τραγωδία υπήρχε το τετράπτυχο Ύβρις- Άτις- Τίσις- Νέμεσις, που σημαίνει ότι όποιος γίνεται αλαζόνας (Υβριστής), περνά σε πράξεις ανόσιες, προσβλητικές αλλά και απροσεξίας (Άτις) για τις οποίες η θεία δίκη (Νέμεσις) επιλαμβάνεται της τιμωρίας η οποία οδηγεί στην καταστροφή (Τίσις).

Η Υβρις και η Άτις έχουν ήδη επιδειχθεί από τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Κεραμέως. Κοντοζυγώνει η Νέμεσις και η Τίσις

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου