Καλοκαίρι μέσα στο Φθινόπωρο βλέπει το Accuweather στην εποχική του πρόγνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με την καθιερωμένη εποχική του πρόγνωση το αμερικανικό δημοφιλές site Accuweather εκτιμά ότι οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο μισό του φθινοπώρου στην χώρα μας με θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα .

Όπως τονίζει η μετεωρολόγος Maura Kelly η ζέστη και οι ξηρές συνθήκες στις αρχές του φθινοπώρου θα επιτρέψουν στις πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει εκατομμύρια στρέμματα σε μέρη της Βαλκανικής Χερσονήσου να συνεχιστούν ενώ τα πολυπόθητα πρωτοβρόχια θα κάνουν την εμφάνιση τους προς το τέλος Οκτωβρίου με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από ισχυρές χαλαζοπτώσεις .

Όσο αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη η εποχική πρόγνωση κρούει το κώδωνα του κινδύνου για την Δυτική Ευρώπη η οποία θα έρθει αντιμέτωπη με τροπικές καταιγίδες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στην επιφάνεια της θάλασσας . Ιδιαίτερα κατά το πρώτο μισό του φθινοπώρου μία τροπική καταιγίδα θα ήταν πιθανότερο να χτυπήσει περιοχές της Ιρλανδίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της βόρειας Αγγλίας ενώ και η Πορτογαλία ίσως συναντήσει παρόμοια κακοκαιρία.

Πάντως στο μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής Γηραιάς Ηπείρου οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες θα φέρουν πολλές βροχοπτώσεις στην βόρεια Ιταλία με τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων να είναι μεγάλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου