6 Φορείς ζητούν την απαγόρευση της θήρας λόγω πυρκαγιών

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Αίτημα για απαγόρευση του κυνηγιού λόγω των πυρκαγιών που συνεχίζουν να καταστρέφουν τα ελληνικά δάση, προς τους υπουργούς ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκα και Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυρά απέστειλαν 6 περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας.
Αναλυτικά το αίτημα έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κ. κ.
Με τις φλόγες να έχουν κάψει και ακόμη να καίνε τη μισή Ελλάδα και την καταστροφή σε δασικές εκτάσεις αλλά και στην άγρια πανίδα να είναι ανεπανόρθωτη ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΥΠΕΝ να βγει εντολή αν όχι για καθολική απαγόρευση θήρας σε όλη την επικράτεια, τουλάχιστον όχι μόνο στις καμένες εκτάσεις, όπως συνηθίζεται, αλλά και στις όμορες περιφέρειες αυτών για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Όσο και αν οι κυνηγοί το ονειρεύονται, ας μην εξολοθρεύσουμε όσα ζώα έχουν καταφέρει να γλυτώσουν από τις φλόγες. Όλα αυτά τα ζώα θα ψάξουν να βρουν καταφύγιο όχι μόνο στις αμέσως γειτονικές περιοχές αλλά και σε πιο μακρινά μέρη όπου δεν έχουν επιμολυνθεί από τις στάχτες των καμένων περιοχών.

Η εντολή να βγει ΑΜΕΣΑ γιατί η κυνηγετική περίοδος ξεκινάει σε σχεδόν δύο εβδομάδες και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη φύση και το περιβάλλον!
Καλούμε το Υπουργείο να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, έστω και αργά!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΝΑΞΟΥ
ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου