Από 5 Αυγούστου ανοιχτά τα σύνορα για τους ταξιδιώτες από την Τουρκία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Από τις 5 Αυγούστου, ταξιδιώτες από την Τουρκία μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα από τα τελωνεία Καστανεών και Κήπων, απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και αποσύρει τις απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Εκτός από τα χερσαία σύνορα, ταξιδιώτες από την Τουρκία μπορούν να εισέρχονται στην χώρα και αεροπορικώς, καθώς αυτό προβλέπει  NOTAM της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ωστόσο, αυτό που προβλέπει το σχετικό ΦΕΚ, είναι η είσδοδος 1500 ατόμων ανά εβδομάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού και δήλωση PLF στη διεύθυνση https://travel.gov.gr

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ PCR

Οι επιβάτες  σε ΙΧ, αεροπλάνα και πλοία, πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον πριν από 14 ημέρες και να έχουν μαζί τους έγγραφα εμβολιασμού ή να έχουν κάνει αρνητικό τεστ PCR μέσα στις τελευταίες 72 ώρες ή να έχουν έγγραφο ότι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό τους τελευταίους 2-9 μήνες. Τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί στην είσοδο μπορούν επίσης να εξεταστούν γρήγορα, ανάλογα με την κατάσταση. Παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε εξετάσεις κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Στο πλαίσιο της νέας απόφασης, όλοι οι επιβάτες θα εξετάζονται στις συνοριακές και τελωνειακές πύλες και όσοι έχουν θετικά αποτελέσματα θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου